2024. május 2. - Zsigmond

Legfelsőbb körök: Durván gúnyolódtak a pápán

Lezárt ügynek tekinti a Vatikán, hogy egy kiszivárgott brit külügyminisztériumi bizalmas leiratban a katolikus egyházfőre nézve mélyen sértő kitételek szerepeltek, amelyek miatt London hivatalosan elnézést kért az egyháztól.
2010. április 26. hétfő 08:34 - HírExtra
Federico Lombardi vatikáni szóvivő az ANSA olasz hírügynökségnek vasárnap nyilatkozva közölte, hogy a Vatikán lezártnak tekinti az ügyet, amely semmilyen hatással nem lesz majd XVI. Benedek pápa őszi nagy-britanniai látogatására. A leiratból előzőleg a The Sunday Telegraph, a legnagyobb vasárnapi konzervatív brit lap idézett részleteket.

A minisztérium által is "ostobának" minősített dokumentumban egyebek mellett az áll, hogy a nagy-britanniai látogatásra érkező XVI. Benedek pápának javasolni kellene egy abortuszklinika és egy "pápai márkanévvel" ellátott gumióvszer-termékcsalád felavatását, valamint egy melegházasság megáldását.

A brit külügyminisztérium a The Sunday Telegraph megkeresésére közölte, hogy a dokumentumban foglaltak "semmilyen módon nem tükrözik" a brit kormány nézeteit, a szöveget annak belső körözése előtt magas rangú külügyi illetékesek nem látták és nem hagyták jóvá. A leiratot a Foreign Office egy kezdő tisztviselője jegyezte, akit azóta "más munkakörbe helyeztek át". Francis Campbell, Nagy-Britannia vatikáni nagykövete hivatalosan sajnálkozását fejezte ki a történtek miatt a Szentszék illetékeseinek.

XVI. Benedek pápa szeptember 16-19. között tesz látogatást Nagy-Britanniában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását