2024. május 3. - Tímea, Irma

Kényelmes fideszes kétharmad

Kényelmes kétharmados parlamenti többsége lehet a Fidesz-KDNP-nek a parlamentben 263 képviselővel a részeredmények szerint.
2010. április 25. vasárnap 20:55 - HírExtra
Az adatok több mint 90 százalékának feldolgozása után úgy tűnik, hogy a Fidesz-KDNP a kétharmados többséghez szükséges 258 mandátumnál többet, akár 263 mandátumot is elérhet. A Fidesz a 176 egyéni körzetből legalább 173-at megnyer.

Az MSZP-nek a részeredmények szerint két egyéni képviselője lehet, Tóth József (Bp. XIII. kerület) és Szanyi Tibor (Bp. XIII. kerület). Egy független képviselő is bejuthat a parlamentbe Molnár Oszkár (Edelény) személyében.

Schmitt Pál, a Fidesz EP-képviselője nem sokkal a szavazóurnák lezárása után azt mondta: alázattal kell kormányozni, akárhány százalékot kap a Fidesz-KDNP, senkit nem lehet az út szélén hagyni. Soha az elmúlt húsz évben egyetlen párt nem kapott ilyen arányú felhatalmazást az unióban - mondta Schmitt Pál, hozzátéve, hogy egy erős magyar kormány erősíti majd az erős Európát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását