2024. május 6. - Ivett, Frida

Újabb Hagyó-szál?

A Hír Televízió értesülése szerint Hagyó Miklós korábbi szocialista főpolgármester-helyettes ajánlására kaphatott megrendelést a CEMI Kft. a Fővárosi Közterület-fenntartó Vállalat (FKF) Zrt.-től.
2010. április 21. szerda 19:56 - HírExtra
Az FKF Zrt. átvilágítására kiírt pályázatot gyakorlatilag a CEMI Kft.-re szabták - áll a Hír TV honlapján olvasható írásban.

Eszerint Bielek Péter, az FKF Zrt. vezérigazgatója a rendőrségen tett vallomásában közölte: Hagyó Miklóstól a főpolgármester-helyettes városházi irodájában kapott megrendelést a CEMI Kft. megbízására, s a találkozón részt vett a tanácsadó cég vezetője is.

A Hír TV értesülése szerint a közbeszerzési eljárást irányítottan írták ki, "a feltételeket úgy határozták meg, hogy csak a CEMI Kft. felelhessen meg nekik".

A csatorna úgy tudja, Bielek Péter a vallomásában elmondta: az ügyben Hagyó Miklós javaslatára eljáró ügyvédi iroda egyik vezetője nehezen teljesíthető referenciákat írt ki, a referenciaigazolásokat pedig más önkormányzati cégek állították ki, köztük a BKV.

A CEMI Kft. összesen csaknem 400 millió forint értékű megbízást kapott az FKF Zrt.-től.
Bielek Péter szerint a kft. tanácsai kifizetődők voltak, a javasolt intézkedésekkel körülbelül kétmilliárd forintot takarított meg a közterület-fenntartó - olvasható a Hír Tv honlapján.
A CEMI Kft. szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint nem tud arról, hogy az általa megnyert közbeszerzési eljárás "a cégre lett volna kiírva", és "nem hiszi, hogy egyedüli cégként volt képes megfelelni a kiírásnak".

A közleményben az áll, hogy a CEMI Kft. referenciáinak egyik része az üzleti szférából, másik része az önkormányzati szférából származott.

A cég ugyancsak hivatkozik Bielek Péterre, mondván: a vezérigazgató elismerte, hogy a kft. tanácsainak eredményeként az FKF Zrt. évente kétmilliárd forintot takarít meg. Ezért - mint írják - a CEMI Kft. "örömmel néz elébe" az FKF Zrt. vezetése által elrendelt teljes körű vizsgálatnak.
A CEMI Kft. a BKV-val is szerződésben állt, a közlekedési vállalattal kötött szerződései azon megbízások közé tartoznak, amelyeket a rendőrség a BKV vezérigazgatójának feljelentésére vizsgál.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi főosztálya szerdán közölte: hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomozást rendeltek el az FKF Zrt. gazdálkodásával kapcsolatban.

A rendőrség a közlemény szerint a BKV-val összefüggésben folytatott nyomozás során olyan információk birtokába jutott, amelyek "a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-nél is felvetették annak gyanúját, hogy olyan tanácsadói szerződések születtek, melyek nem felelnek meg a hatályos jogszabályoknak".

Kedden a Magyar Nemzet "Az FKF-et is szétlopták?" című, a Hír Televízió információira hivatkozó írásában azt állította: a BKV-hoz hasonlóan az FKF Zrt. is az MSZP-SZDSZ-koalíció kifizetőhelye volt. A cikk szerint Hagyó Miklós korábbi szocialista főpolgármester-helyettes és Mesterházy Ernő, Demszky Gábor SZDSZ-es főpolgármester tanácsadója "tartotta rövid pórázon" az FKF Zrt. vezetését, ők szabták meg, kivel kössenek szerződést, és milyen közbeszerzési eljárásokat írjanak ki.

Az RTL Klub híradójának keddi értesülése szerint Bielek Péter vezérigazgató rendőrségi vallomásában elhangzott az a feltételezés is, hogy az egyik, közbeszerzési eljárásban nyertes cég visszajuttatott 70 millió forintot a városházára.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását