2024. május 4. - Mónika, Flórián

Átjelentkezéseket javasolt Szanyi

Szanyi Tibor, az MSZP országgyűlési képviselőjelöltje egy, az interneten pénteken nyilvánosságra került hangfelvételen arról beszél: meg kell mondani mindenkinek, akit ismernek, hogy bíztassák rokonaikat és barátaikat a XIII. kerületbe való átjelentkezésre annak érdekében, hogy az országgyűlési választásokon ott voksoljanak.
2010. április 16. péntek 14:05 - HírExtra
A világhálón több helyen is megtalálható felvétel az angyalfold.blog.hu szerint Szanyi Tibor kampánystábjának még az első forduló előtt tartott ülésén készült.

A hangfelvételen Szanyi Tibor, aki a XIII. kerületben jelölt, arról beszél: "mindenkit, akit ismerünk, nemcsak szavazásra kell buzdítani, hanem azért kell fölhívni telefonon, (...) azt kell mondani mindenkinek, hogy nyugodtan szóljon a testvérének, a rokonának, a barátainak, még Budapesten belül is, hogyha teheti, kérje át magát a XIII-ba. Föltéve, hogy MSZP-s szavazóról beszélünk".

Hozzátette még: "annyit kell mondani, hogy aki teheti ne Zuglóban, ne Ferencvárosban, ne Karcagon, ne Zalaegerszegen, hanem a XIII. kerületben szavazzon, főképpen, ha megbízható ismerősről van szó. Megbízható, tehát nem általában szólogatunk, hanem akiről föltételezzük, hogy ő neki van az ismeretségi körében szintén baloldali szavazó".

Szanyi Tibort az MTI-nek délután fél kettőig nem sikerült elérnie; péntek délután a politikus tájékoztatót tart. Budai Bernadett, az MSZP szóvivője péntek délelőtti sajtótájékoztatóján nem közölt részleteket az internetre felkerült hangfelvételről.

A Fidesz a felvételre közleményében úgy reagált: Szanyi Tibor, az MSZP képviselőjelöltje pénteken csúnyán lebukott, mert "két nappal azután, hogy alaptalanul rágalmazta a Fideszt a lakóhelyüktől távol szavazó polgárok ügyében, most pont róla derült ki, hogy átjelentkezéseket és átszavazásokat szervezett".

Szanyi Tibor szerdai sajtótájékoztatóján morálisan elfogadhatatlannak nevezte, hogy visszaélnek az igazolással szavazás lehetőségével. Azt mondta: bizonyos pártok biztattak a szervezett átjelentkezésre, és ez néhány helyen "nagyon erősen" látható volt.

Budapest 19. számú egyéni választókerületben – Angyalföldön – a szocialista Szanyi Tibor 36,79 százalékot szerezve a második helyen végzett a 38,33 százalékot elért Fidesz–KDNP-s Szalay Péter mögött, a kettejük közti különbség 429 szavazat.

A választókerületbe a szavazás napján a névjegyzékbe igazolás alapján felvett választópolgárok száma a www.valasztas.hu adatai szerint 1.431 volt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását