2024. május 2. - Zsigmond

Mi a helyzet a Nemzetközi Űrállomáson?

A Discovery asztronautái csütörtök hajnalban átemelték az űrrepülőgép rakományát a teherdokkból a Nemzetközi Űrállomásra (ISS).
2010. április 8. csütörtök 11:33 - HírExtra
A különböző felszereléseket és kísérleti eszközöket tartalmazó szállítmány tartályával együtt 13 tonnát nyom. Ezt kellett hozzácsatlakoztatni az ISS oldalához. Ez az utolsó teherszállítmányok egyike, amelyet az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) az ISS-re küldött, mielőtt - a tervek szerint idén szeptember végéig - kivonja a forgalomból a jelenlegi űrsiklóparkot.

Közben az űrhajósoknak sikerült elküldeniük a Földre azokat a felvételeket, amelyeken repülés közben folyamatosan rögzítették az űrsikló szárnyának és orrának állapotát, és amelyeket egy antenna meghibásodása miatt menet közben nem sikerült továbbítaniuk, mert az adatátvitel nagyon lassú volt.

Azután, hogy a Discovery szerdán kikötött az ISS-en, az állomás berendezésein küldték el a mintegy 40 gigabájtnyi adatot. A felvételeket még ellenőrizni kell, de a NASA szerint nem valószínű, hogy az űrrepülőgép burka megsérült volna.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását