2024. május 15. - Zsófia, Szonja

A Szigetszentmiklós "összejött" a Fradival

A másodosztályú Szigetszentmiklós lesz a Ferencváros labdarúgócsapatának elsőszámú szatelitklubja, vagyis a szigetszentmiklósi egyesület és a fővárosi klub közösen dolgozik majd az utánpótlás-nevelésben - az erről szóló megállapodást csütörtökön sajtótájékoztatón írták alá a felek.
2010. április 8. csütörtök 14:41 - HírExtra
"A Ferencváros elkezdett az utánpótlás kapcsán egy sportszakmai stratégiát követni, amely munkának a lényege, hogy Magyarország területén minél több térséget lefedjünk hálózatunkkal, annak érdekében, hogy a kisebb városokban focizó fiatal tehetségek ne kallódjanak el - nyilatkozta Berki Krisztián, az FTC Zrt. vezérigazgatója.

- Fontos szempont, hogy a fiatalokat ne kelljen kiszakítani környezetükből, mégis magas színvonalú képzést kapjanak. Ez a közös együttműködés biztosíthatja, hogy a valódi tehetségek idővel nívós klubnál játszhassanak."

A sportvezető hozzátette: a megállapodás a 14 év alatti korosztályokra vonatkozik.
"Közös érdekünk, hogy céljainkat elérjük, és ehhez szélesítsük az utánpótlás bázis alapjait.

A Ferencváros neve talán a környékbelieknek is vonzerőt jelent, amelynek hatására így még többen kezdenek el futballozni" - mondta Rakonczay András, utánpótlás szakágvezető.

Az eseményen részt vett Becz Péter, az SZTK-Erima elnöke, Szabó József, Szigetszentmiklós polgármestere mellett az FTC korábbi legendás játékosai közül Albert Flórián, Szűcs Lajos és Rákosi Gyula, valamint Springer Miklós, a klub alapítójának unokája is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását