2024. május 13. - Szervác, Imola

Vérfürdő Mexikóban

Legkevesebb 19 ember halt meg szombaton és vasárnap Mexikó északi részén bűnszervezetek támadásaiban - közölték a helyi hatóságok.
2010. április 5. hétfő 10:48 - HírExtra
A Coahuila szövetségi államban lévő Torreónban egy fegyveres különítmény tagjai kisteherautókról lövöldözve hat 18-29 év közötti embert öltek meg egyik áldozatuk háza előtt - számolt be a város rendőrkapitánya. Egy embert a fején súlyosan megsebesítettek. Ebben a városban januárban egy banda fegyveresei 10 fiatalt öltek meg egy bárban.

A közvetlenül az Egyesült Államok határa mentén fekvő Mierben, az északkeleti Tamaulipas szövetségi államban lévő kisvárosban összecsapás tört ki katonák és fegyveres civilek között. Hárman haltak meg a lövöldözésben, holott az áldozatoknak semmi közük sem volt a tűzpárbajhoz.

Ebben a szövetségi államban gyakoriak a drogkartellek közötti leszámolások, de a hadsereg alakulatai és bűnbandák is rendszeresen összecsapnak egymással.

Az ugyancsak az amerikai határ mentén fekvő Ciudad Juárezben, a legveszélyesebbnek számító mexikói városban, tíz ember halt meg erőszakos cselekményekben. Kettőt közülük csuklyát viselő fegyveresek lőttek le egy temetésen.

Ciudad Juárezben tavaly 2660, az idén pedig 650 gyilkosságot követtek el az egymással szembenálló drogbandák közötti ellenségeskedésekben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását