2024. május 2. - Zsigmond

Civil Mozgalom: a bejutásban reménykedünk

A parlamentbe jutásban reménykedik a Civil Mozgalom - jelentette ki Seres Mária, a szerveződés alapító elnöke Nyíregyházán sajtótájékoztatón hétfőn.
2010. március 29. hétfő 16:10 - HírExtra
Szavai szerint az ad alapot számukra a bizakodásra, hogy az áprilisi országgyűlési választáson indult 44 politikai szervezet közül - az országos és a 9 területi lista, illetve a 24 egyéni képviselőjelölt állításával - a mozgalom a hatodik legerősebb politikai erővé vált az országban.

Hozzátette: ráadásul "az előkelőnek számító hatodik helyet" pénz, nagyobb hírverés és szinte tapasztalatok nélkül érték el a kampány eddigi időszakában; a megnyilvánuló szavazói bizalom alapján remélik, hogy végül átlépik a parlamentbe kerülés ötszázalékos küszöbét is.

A Civil Mozgalom elnöke kifejtette: ahhoz, hogy az új országgyűlés tagjai közé kerülhessenek, körzetenként háromezer voksot kell szerezniük. Erre szerinte megalapozott reményt ad, hogy az adott körzetekben korábban 1000-1500 ajánlószelvényt gyűjtöttek össze, amihez további 1500-2000 szavazó bizalmát kell még elnyerniük.

Az elnök hozzáfűzte: a támogatók toborzásában a hátralévő időszakban már médiatámogatást is kap a mozgalom, a többi országos listát állító párthoz hasonlóan jelenhet meg az újságok hasábjain, illetve a rádiók és a televíziók választási műsoraiban.
Seres Mária elmondta azt is, hogy a Civil Mozgalom minden olyan választási kerületben tart egy-egy kampányrendezvényt, ahol jelöltet állított. Hangsúlyozta: elsősorban azokat a szavazókat akarják megszólítani, akik szükségét látják annak, hogy "egy olyan politikai erő jelenjen meg a parlamentben, amely valóban a nép érdekeit képviseli".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását