2024. június 14. - Vazul

Magyar "zsoldosok": életfogytig kényszermunka!

Életfogytig tartó kényszermunkára ítélték szenegáli taxisofőrjük meggyilkolásának vádjával szombaton azt három magyar férfit, akit a gyanú szerint zsoldosként kívánták szolgálataikat értékesíteni nyugat-afrikai országokban.
2010. március 27. szombat 22:20 - HírExtra
A dakari esküdtszék bűnszövetkezetben elkövetett bűntettek, gyilkosság és lopás elkövetésében találta bűnösnek a vádlottakat. A vádirat szerint a 29 éves G. Géza, a 32 éves N. Zoltán és a 34 éves F. Tamás 2006 áprilisában megfojtotta szenegáli taxisofőrjét, aki bérbe adta nekik a terepjáróját. A vádlottak beismerték a tényeket, de tagadták, hogy gyilkosságra készültek.

A vádirat szerint az egyik magyar a francia idegenlégióból, a másik a magyar hadseregből dezertált. Harmadik, (eredeti foglalkozása szerint asztalos) társukkal együtt részt vettek egy "katonai kiképzésen", majd úgy döntöttek, hogy "munkát keresnek Afrika feszültséggócaiban". A marokkói Casablancán és Párizson keresztül érkeztek a szenegáli fővárosba.

A vád szerint a három férfi eltervezte, hogy bérbe vesz egy terepjárót, és megszabadul annak sofőrjétől, hogy a jármű birtokába jusson. 2006. április 18-án béreltek is egy kocsit azzal az ürüggyel, hogy szafarira mennek. Tivaouane-ban, Dakartól 92 kilométerrel északra azután megfojtották a sofőrt, Aly Diop Niangot, és testét "egy bokorba dobták". A férfiakat végül az ország déli részében, a Niokolo-Koba Nemzeti Parkban fogták el, ahol a park őreinek feltűnt a gépjárműforgalom elől elzárt úton, rendszámtábla nélkül haladó megrongált taxi, amelyben gyakorlóruhás férfiak ültek.


Magyarország dakari tiszteletbeli konzulja elmondta, hogy Magyarország és Szenegál között nincsen jogsegélyegyezmény, és enélkül az elítéltek nem adhatók ki Magyarországnak. Így Szenegálban kell letölteniük a büntetésüket, hacsak a magyar igazságügy-minisztérium nem javasolja az egyezmény megkötését.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását