2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Az MSZP és az SZDSZ iparszerű tolvajok?

A Fidesz szerint ma már senki nem vitathatja, hogy az MSZP és az SZDSZ "iparszerűen lopta ki a pénzt a BKV-ból", a lehető legmagasabb szintű utasítások alapján. Répássy Róbert közölte: mindenkinek felelnie kell majd a közpénzek ellopásáért.
2010. március 24. szerda 11:28 - HírExtra
A Fidesz frakcióvezető-helyettese ezt arra reagálva jelentette ki budapesti sajtótájékoztatóján, hogy a Népszabadság és a Magyar Nemzet is interjút közölt szerdai számában Regőczi Miklóssal, amelyben a BKV volt vezérigazgató-helyettese azt mondta: az elmúlt húsz évben a BKV a fővárost irányító koalíció kifizetőhelyeként működött.
Répássy Róbert ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: az MSZP és az SZDSZ vezetői "pénzbehajtó szervezetet" működtettek a BKV-nál.

Tagadhatatlan, hogy a közlekedési vállalat az elmúlt húsz évben MSZP-SZDSZ-es kifizetőhelyként működött, ahonnan talicskával tolták ki a közpénzt politikai utasításra, és az is végleg bebizonyosodott, hogy az MSZP legfelsőbb vezetése is súlyosan érintett a BKV-botrányban - tette hozzá.

Az MSZP ma végleg lebukott: a párt elnöke személyesen is részt vett a pénz kitalicskázásában - mondta a Fidesz frakcióvezető-helyettese.

Kijelentette: mindenkinek felelnie kell majd a közpénzek ellopásáért, és nem fog mentességet jelenti az sem, ha valaki felhagyott a politikával, vagy esetleg pártelnök, államtitkár volt. Hozzáfűzte, a Fidesznek demokratikus kötelessége, hogy az adófizetőktől ellopott egyetlen forint se maradjon felderítetlenül.

Arra a kérdésre, hogy pontosan meddig fog visszamenőleg feljelentéseket tenni a Fidesz, Répássy Róbert úgy válaszolt: mindaddig, amíg az jogilag lehetséges. Rámutatott, a bűncselekmények elévülési ideje a maximálisan kiszabható büntetéstől függ, de akár évtizedekre visszamenően is lehet érvényesíteni a büntetőjogi felelősséget.

A fideszes politikus úgy fogalmazott, ahogy közeledik az igazság pillanata, vagyis az országgyűlési választás, úgy derülnek ki a BKV-nál "egyre durvább dolgok, egyre durvább korrupciós ügyek", amelyek megmutatják az "MSZP-SZDSZ-es hatalomgyakorlás lényegét": a közérdek helyett a magánérdekek vezényelték a döntéseket.

Most már azt is tudni - mondta Répássy Róbert -, hogy az elmúlt években "többfajta halmazállapotban lopták el a közpénzt a BKV-ból: hol szilárd módon nokiás dobozokban, hol folyékonyan, adalékanyag formájában, hol pedig légneművé, köddé vált, alkalmatlan szocialista káderek és feleségek álfoglalkoztatása nyomán".

A korrupció és a közpénzek gátlástalan lenyúlása miatt sújtotta brutális megszorításokkal az embereket a kormány - összegezte véleményét a fideszes politikus.
"Két-háromhetente kaptam politikai kérést. Főként Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes kabinetjének tagjai, illetve az SZDSZ részéről leginkább Tóthfalusi György igazgatósági elnök intézett hozzám utasításokat" - mondta a Népszabadságnak Regőczi Miklós.

A közlekedési vállalatnál folyó nyomozás egyik gyanúsítottja hozzátette: Demszky Gábor és Hagyó Miklós lobbistái próbálták befolyásolni, kivel kösse meg a BKV a nagyobb értékű közbeszerzési szerződéseket. Műszaki területen fordulhatott elő, hogy a nyertes cég utólag árat emelt vagy határidőt hosszabbított, a megemelt összegből pedig bizonyos százalékot vissza kellett csorgatni.

A Magyar Nemzetnek adott interjúban Regőczi Miklós említést tesz arról is, hogy Tóthfalusi György több nagy értékű ingatlanprojekt ügyében adott utasítást, egyebek között arra, hogy kerüljék ki a közbeszerzést, és hozzanak helyzetbe egyes cégeket. A speciális fővárosi elvárások közé sorolta, hogy legyen minél több olyan rendezvény, amelyen Demszky és Hagyó pozitívan szerepelhet. Állítása szerint nem csak a fővárosi, de az országos politikából is érkeztek kérések.

Példaként említette: Antal Attila volt BKV-s vezérigazgató kereste meg azzal, hogy Lendvai Ildikó (MSZP) egyik ismerősét kellene elhelyezni, illetve egy államtitkár vagy államtitkár-helyettes feleségét kellett alkalmazni a cégnél, Nyakó István és felesége pedig buszokat kért kölcsön pár alkalommal ifjúsági táboroztatáshoz.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását