2024. május 9. - Gergely

Bokroson át Orbánhoz?

Az MDF arra kéri Mesterházy Attilát, az MSZP miniszterelnök-jelöltjét, hogy "mutasson jó példát" Orbán Viktornak, és fogadja el Bokros Lajos vitameghívását.
2010. március 18. csütörtök 19:16 - HírExtra
Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF szóvivője az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta: ha Mesterházy Attila komolyan gondolja, hogy egy demokratikus választás előtt a miniszterelnök-jelölteknek vitázniuk kell, akkor "mutasson jó példát" a Fidesz elnökének, és fogadja el Bokros Lajosnak, az MDF miniszterelnök-jelöltjének hetekkel ezelőtti meghívását.
"Ne csak a biztos visszautasítás tudatában mutatkozzon vitára kész kormányfőjelöltnek" - kéri Mesterházy Attilától a demokrata fórum.

Ha a szocialistáknak valóban vannak elképzeléseik Magyarország megújításáról, Mesterházy Attilának semmi oka nincs, hogy azt titkolja a választók előtt - zárja közleményét Kerék-Bárczy Szabolcs.

Mesterházy Attila csütörtökön azt javasolta Orbán Viktornak, hogy április 6-án, 7-én vagy 8-án tartsák meg a miniszterelnök-jelölti vitát. A Fidesz erre úgy reagált: fenntartja, amit Navracsics Tibor frakcióvezető kedden mondott a témában. Eszerint a Fidesz egyelőre nem döntött arról, hogy Orbán Viktor részt vesz-e miniszterelnök-jelölti vitán, ugyanis - mint Navracsics Tibor fogalmazott - nem látják, ki lenne a vitában résztvevő másik fél.
Bokros Lajos február 21-én hívta vitára Mesterházy Attilát.

Az MSZP akkor úgy reagált: Bokros Lajosnak várnia kell még az MSZP miniszterelnök-jelöltjére, de az Orbán-Mesterházy vita után áll a rendelkezésére.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását