2024. május 14. - Bonifác

Bujkálnak a választók elől?

A kampányban mindenkinek elemi célja, hogy minél többször hallathassa a hangját, és juthasson el minél több választóhoz. Ám van, olyan is aki ezt nem így gondolja. Több, mint fura.
2010. március 13. szombat 15:55 - Pénzes Dávid
A HírExtra a választások közeledtével szeretne minél több egyéni képviselőjelöltet megszólítani, bemutatni. Sokan közülük országosan ismert politikusok, éppen ezért érdekes, miként vélekednek saját választókerületük problémáiról. A független tájékoztatás alapelveit teljes mértékben figyelembe véve minden válaszolónak az ellenfelét is megszólítjuk. Így alakulnak ki a FIDESZ – MSZP párosítások.

Akik válaszoltak

A sorozatunkban készséggel válaszolt kérdéseinkre, Balsai István, a Fidesz jogi kabinetjének vezetője, volt igazságügy miniszter, a 2. kerület egyéni képviselőjelöltje, ellenfele Donáth László szocialista képviselő is jelezte megszólalási szándékát.

Szanyi Tibor, a 13. kerületi szocialista indulót eddig nem sikerült megverni egyetlen választáson sem, most országos szinten egy ismeretlen úriember, Szalay Péter doktor próbálja meg. Szalay úr interjúja elkészült, Szanyi Tiborra még várunk.

Akik nem válaszoltak - egyelőre

Tarnai Richárd, aki nem fújja a passzátszelet
Ugyanabban a kispesti lakásban lakom születésemtől fogva. De persze nem egyedül, hanem több mint 10 évnyi házasság után már népes családommal: feleségemmel, valamint két lányunkkal és két fiúnkkal. A fejlődés, a változás jó dolog, de csak úgy, ha vannak ezek mellett állandó, stabil, ám mindig megújuló értékeink, mint amilyen a társ, a család, a meggyőződés, a hit. Érettségi után 1 évig önkéntesként tevékenykedtem a Máltai Szeretetszolgálatnál, ahol a délszláv háború kapcsán megrendítő sorsokat láthattam, és ezek meghatározó élményeknek bizonyultak. Kamionpakolás, betegápolás, és elsősorban kemény fizikai munka jellemezte ezt az időszakot. Kozma atya és Boeselaeger Csilla bárónő személyében (ők voltak „főnökeim”) nagyszerű, önzetlen embereket ismerhettem meg. Az utolsó egyetemi évben Barsiné Pataky Etelka személyi titkáraként betekintést nyertem a parlament működésébe. A volt Expo kormánybiztos mellett tanultam meg igazán értékelni a toleráns, szakmailag felkészült és emberileg is nemes politikusi magatartást. Ezt követően ügyészbojtárkodásra adtam a fejem. A jogászi szakmunka, a precizitás és hierarchia megismerése és megtapasztalása rendkívül hasznosnak bizonyult, hozzászoktatott a tényhez: valóban nem én fújom a passzátszelet. 2004 óta a Fidesz-KDNP kispesti választókerületi elnöke vagyok.
Azonban sokkal érdekesebb az, kik és milyen fedőszöveggel hárították el néhány kérdésből álló megkeresésünket. Varga Mihály a Fidesz alelnöke például titkára útján jelezte a következőt: „Köszönjük megkeresését, azonban a közeljövőben sajnos nem tudunk rendelkezésére állni. Varga Mihály képviselő úr kampány programja igen feszített ütemű. Megértését köszönve, üdvözlettel…”

A helyzet ellenben az, hogy éppen a kampányprogram az, amibe egy ilyen megjelenés bele kell, hogy férjen. De ugorjunk: egy másik fideszes, bizonyos Tarnai Richárd, aki Burány Sándor budapesti MSZP elnök kihívója Kispesten a következő válaszlevelet küldte szerkesztőségünknek: „Köszönöm szépen a lehetőséget, mellyel a választások után bizonnyal fogok élni.”

Meglepő eset

Magyarán szólva azokra a kérdésekre, melyek egyértelműen a választókörzetére vonatkoznak, s melyek a választások előtt aktuálisak, Tarnai úr a választások után szeretne válaszolni. Hogy ez hogyan ötlött a fejébe a 37 éves politikusnak, nehezen megmagyarázható, a végeredményét tekintve azonban három lehetőség marad: Tarnai úr vagy nem kíván megszólalni (és ezt ilyen kacifántosan ravasz módón hozta értésünkre), vagy nem tud mit mondani olyan egyszerű kérdésekre, mint: „Mi a legkomolyabb probléma az ön 19. kerületi választókerületében és milyen megoldásokat kínál erre?”

A harmadik lehetőség, hogy derogál neki Balsai Istvánnal, vagy Navracsics Tiborral egy platformra kerülni, akik mindketten készségesen válaszoltak kérdéseinkre.

Végül még egyszer felhívtuk a figyelmét Tarnai úrnak arra, hogy „szándékunk, hogy bemutassuk a képviselőjelölteket, és egyben lehetőséget adunk, hogy kifejthessék véleményüket. Örülnénk, ha az ön válaszai is megjelennének Burány úré mellett.”

Az erre adott válaszból aztán kiderült, hogy „köszönöm szépen, most nem élnék a lehetőséggel.”

Ezek után ne lepődjön meg Tarnai Richárd képviselőjelölt úr, ha a kispesti választók is ugyanezt mondanák, mikor azt kéri majd tőlük, szavazzanak rá április 11-én.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását