2024. május 2. - Zsigmond

Új jelölt és más semmi

Elöljáróban annyit: nem hiszek sem a kollektív, sem az eredendő bűnben, így Mesterházy Attilát akár még alkalmas kormányfő-aspiránsnak is tarthatom. Tarthatnám, ha nem láttam-hallottam volna, miket és hogyan beszélt a hétvégén.
2010. február 22. hétfő 11:59 - Nagy András
Mesterházy Attila, a Magyar Szocialista Párt miniszterelnök-jelöltje nem ijedős gyerek. Ha kell, két-háromezer nyugdíjas színe előtt, az ország egyik legnagyobb fedett rendezvénycsarnokában is ki meri nyitni a száját. Az artikulációval nincs baja, sőt szótagolni is tud: az olyan kifejezések sem fognak ki rajta, mint „neoliberális gazdaságpolitika” vagy „áldozatvállalás”. Ennél több pozitívumot azonban nemigen tudok írni róla.

Mesterházy Attila korrekt kiállású fiatalember, saját egyéniséggel, de hiányzik belőle a kraft – írhatnám összefoglalva. Arról nem is beszélve, hogy a szocialista párt üggyel bajjal kinevezett miniszterelnök-jelöltje nem csupán a tömegeket szuggerálni képes retorikának van híján, hanem markáns politikai mondanivalónak is, bár ez utóbbiba az elmúlt nyolc év kudarcai éppúgy belejátszanak, mint a párt ettől el nem vonatkoztatható általános szellemi „elfáradása”.

Mesterházy Attilának se ideje, se lehetősége nem volt rá, hogy „felépítse magát” a választásokra. Valódi vízió helyett ezért ültethetett a szocialista pártot már most ellenzéki szerepbe képzelő gondolatokat az egyes híradásokkal ellentétben változatlanul zömmel az 50+ generáció tagjaiból álló közönsége fejébe.

A „többen vagyunk, mint bárki gondolná”, a „megvédjük az elmúlt évek eredményeit s a demokráciát a Fidesztől”, valamint a „beváltjuk a húsz éves rendszerváltás álmát” típusú nyilatkozatoktól kétciklusnyi kormányzással a szocialisták háta mögött még a Syma-csarnokban helyet foglaló, s időről időre „Mesterházy MSZP” transzparenseket a magasba tartó fanatikusok sem nyúlnak magukhoz. Hát még a párt ténykedését jó ideje csak a fotelből és jó adag apátiával figyelő passzív baloldaliak.

Innét nézve pedig majdnem mellékes, mit ígér Mesterházy Attila a nevével fémjelzett, és a „Nemzeti Modernizáció, összetartó közösség” címet viselő programjában. Amelyről különben azt állítja, „konkrét, reális és megvalósítható”, mégpedig azért, mert ő új jelölt új világképpel.

Újnak új jelölt, ez vitathatatlan. De hogy új világképpel is rendelkezne, már erősen kéréses. „Hogy be tudjuk teljesíteni a rendszerváltás álmát, olyan politikusokra van szükségünk, akik szolgálni akarják a nemzetet és nem uralkodni rajta. Olyan politikusokra, akik az ország érdekeit fontosabbnak tartják, mint a politikai zsákmányszerzést. Ez az igazi változás!” – hangoztatja, ami nagyon szépen is hangzik, csakhogy két évtizedes reményt fejez ki.

„Én egy vagyok a 15 millió magyar és egy ez ország 10 millió polgára közül. Baloldali vagyok, szabadságszerető polgár, aki gyarapodást, rendet és biztonságot akar a hazájában. Kész vagyok minden erőmmel szolgálni és elszántan védeni ezeket az értékeket. Ugyanezt kívánja tenni a jövőben a Magyar Szocialista Párt” – írja Mesterházy a programfüzete előszavában.

Jó három-négy tucat magával a következő Parlamentben meg is lesz rá a lehetősége.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

helix
2010. február 22. 13:28
Ha jót akarnál magadnak, és az Országnak, visszanövesztenéd a kis szőrzetedet, és elhúznál együtt Gyurcsánnyal együtt örökre Hawai-ra! Nekem megérne egy ötezrest.
SzazMagyar
2010. február 22. 13:10
„Én egy vagyok a 15 millió magyar és egy ez ország 10 millió polgára közül. Baloldali vagyok, szabadságszerető polgár, aki gyarapodást, rendet és biztonságot akar a hazájában. Kész vagyok minden erőmmel szolgálni és elszántan védeni ezeket az értékeket. Ugyanezt kívánja tenni a jövőben a Magyar Szocialista Párt”

Jó szilárd építésű lehetett a plafon...

"Jó három-négy tucat magával a következő Parlamentben meg is lesz rá a lehetősége."

Hála Istennek, még annyi se lesz!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását