2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Újabb késes ámokfutás

Újabb ámokfutó-merényletet követtek el Németországban. A merénylet egy halálos áldozatot követelt. A rendőrség közlése szerint ezúttal egy riasztópisztollyal felszerelkezett 23 éves fiatalember késsel támadt rá egy tanárra egy ludwigshafeni szakképző iskolában. A támadásban az 58 éves férfi életét vesztette.
2010. február 18. csütörtök 17:33 - HírExtra
A tettest - aki a hírek szerint az iskola volt diákja - a riasztott rendőrök ártalmatlanná tették, majd őrizetbe vették. A hatóságok beszámolója szerint a fiatal férfi délelőtt 10 óra után hatolt be az iskolába. Előbb egy melléképületbe ment, ahol az általa később meggyilkolt tanárt kereste. A tanárt súlyosan megsebesítette, a mentők ugyan még élve találtak rá, de röviddel később belehalt a késszúrások okozta sérülésekbe.

A merénylő ezt követően a fő épületbe ment, több riasztó lövést adott le, de már beleütközött a kiérkezett rendőrökbe. Menekülés közben más személyt nem sebesített meg. Az iskolaépületet kiürítették, és rendőrök, illetve mentők vették körül. A hatóságok megkezdték az eset kivizsgálását. A tanítást felfüggesztették, az iskolát több napra bezárták.

A rendőrség közlése szerint a volt diák beismerte tettét. Állítása szerint egykori tanárával azért kívánt végezni, mert annak idején rossz jegyeket kapott tőle. A hatóságok szerint a volt diák büntetlen előéletű, és az első információk szerint nem állt pszichiátriai kezelés alatt.

A történtekről azonnal tájékoztatták Kurt Becket, Rajna-Pfalz tartomány miniszterelnökét, aki a tartományi látogatáson tartózkodó Horst Köhler államfőt kísérte éppen. Az elnök rögtön reagált a történtekre, és az egymásra történő odafigyelés erősebb kultúráját sürgette. "A tettesek közöttünk járnak, olykor régóta különböző betegségekben szenvednek, míg nem robbannak" - hívta fel a figyelmet Köhler, aki szerint jóval erősebb odafigyelésre van szükség.

Az elmúlt időszakban Németországban több hasonló merénylet történt. Tavaly márciusban óriási sokkot okozott, amikor a baden-württembergi Winnendenben egy 17 éves ámokfutó volt iskolájában több tanárral, illetve diákkal, majd menekülés közben több járókelővel, valamint önmagával is végzett. A merénylet összesen 16 halálos áldozatot követelt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását