2024. május 2. - Zsigmond

MTV: Bednárik megerősítette lemondását

Valóban lemond a Magyar Televízióban (MTV) betöltött cégvezetői tisztségéről Bednárik Imre - olvasható az MTV sajtóirodájának az MTI hírére reagálva kiadott hétfő esti közleményében.
2010. február 16. kedd 07:00 - HírExtra
A közleményben magát Bednárik Imrét idézték, aki a sajtóirodán keresztül bejelentette: döntését kedden juttatja el írásban az érintetteknek.

Bednárik Imre azt is közölte: szóban már tájékoztatta döntéséről Czeglédi Lászlót, az MTV tulajdonosi jogait gyakorló kuratórium elnökét és Medveczky Balázst, az MTV ügyvezető alelnökét, de - mint hozzátette - a lemondás hivatalos benyújtása előtt arról nem kívánt mást értesíteni.

A közlemény szerint Bednárik Imre, aki jelenleg betegszabadságon tartózkodik, a cégvezetői tisztségről való lemondását személyes okokkal indokolta, s hangsúlyozta, hogy hírigazgatói posztját változatlanul megtartja.

A lemondás okairól Bednárik további részleteket nem kíván közölni - olvasható az MTV sajtóirodájának közleményében.

Az MTI sajtóirodájának közleményére reagálva Balogh László, a közmédiumot felügyelő kuratórium KDNP által delegált elnökhelyettese az MTI-nek azt mondta: szerinte Bednárik Imre kinevezése ellentétes volt a médiatörvénnyel. Hozzátette: megérti lemondását, mert Bednárik nem tudta elérni azt a célt, ami a felkérésekor megfogalmazódott.

Balogh László szólt arról, a kormány 9,5 milliárd forintot vont el a köztelevíziótól, és ezzel csődhelyzetbe sodorta az intézményt. A megfogalmazott kritikák között szerepelt, hogy a kormányzat és a kuratórium egy része - a szocialista, a szabad demokrata és az MDF-es tagok - nem bíznak Medveczky Balázsban. Ahhoz, hogy "az MTV-től visszatartott pénz egy része visszajöjjön, egy, a számukra és nyilvánvalóan a kormányzat számára is elfogadható embert kívántak találni" - fogalmazott Balogh László.

Bednárik Imre feladata volt a kormányzattal való egyeztetés az MTV "nehéz helyzetben lévő finanszírozását illetően". Kinevezése óta ebben a kérdésben nem történt áttörés, az a cél pedig, amelyet Bednárik Imre kinevezésekor megfogalmaztak, nem teljesült - mondta Balogh László, aki egyúttal jobbulást kívánt a hírigazgatónak, és reményét fejezte ki, hogy mihamarabb helyreáll az egészsége.

A lemondásról szóló hírt az MTI a nap folyamán először a Magyar Televíziót (MTV) felügyelő közalapítvány kuratóriumának szocialista elnökségi tagja, Hábetler Helga értesülése alapján adta közre. Erre reagálva az MTI megkereste Balogh Lászlót, a közmédiumot felügyelő kuratórium KDNP által delegált elnökhelyettesét is, aki viszont azt mondta: "nem értesült arról, hogy Hábetler Helga lenne Bednárik Imre szóvivője". Mint akkor megjegyezte: a kuratórium elnökhelyetteseként ő még nem látott olyan papírt, amelyben az állt volna, hogy Bednárik Imre lemondott volna.

Hábetler Helga - megfogalmazása szerint "néhány elnökségi tag véleményét" összefoglalva - arra is emlékeztetett, hogy a kuratórium elnöksége azért nevezett ki cégvezetőt, mert az MTV gazdasági, erkölcsi és vezetési válságban van. A cégvezetőnek fontos feladatköre volt, hogy a gazdálkodást ellenőrizze, a pénzügyi fegyelmet erősítse és kifizetéseket ellenjegyezze - hívta fel a figyelmet.

Hábetler Helga szerint a cégvezető munkáját a menedzsment akadályozta, "a felelősséget az ő nyakába akarták varrni" azzal, hogy minden előterjesztésnél a cégvezetőt mint előterjesztőt nevesítették. Ehhez sajnos partner volt a kuratórium elnöke is - fűzte hozzá.

Czeglédi László - az MTV tulajdonosi jogait gyakorló kuratórium szocialista elnöke - az MTI késő esti megkeresésére hivatkozva az ügyben már nem kívánt nyilatkozni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását