2024. május 5. - Györgyi

Amit az MDF csinálna

Az MDF kezdeményezni fogja az önkormányzatok törvényességi felügyeletének visszaállítását - jelentette be hétfői, parlamenti sajtótájékoztatóján Karsai Péter, hozzátéve: erre vonatkozó javaslatukat "akár már kedden" benyújthatják.
2010. február 15. hétfő 15:26 - HírExtra
A független országgyűlési képviselő, az MDF politikusa emlékeztetett arra, hogy az önkormányzatoknak 2009. január elseje óta nincs alkotmányos felügyeletük.
Hozzátette, hogy az Alkotmánybíróság 2007-ben kötelezte a parlamentet arra, hogy újra alkossa meg az önkormányzatok törvényességi felügyeletét lehetővé tévő törvényt, de ez nem történt meg.

Tapasztalatait ismertetve azt mondta, hogy az önkormányzatoknál káosz alakult ki, láthatóak a felelőtlen költekezés és a felelőtlen kötvénykibocsátás jelei.
Véleménye szerint emiatt, ha máshogy nem, legalább ideiglenes jelleggel, az új kormány megalakulásáig vissza kell állítani a törvényességi felügyeletet.

Kérdésre válaszolva úgy ítélte meg, hogy ezt a lépést még ebben a parlamenti ciklusban meg lehet tenni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását