2024. június 8. - Medárd

Hodorovszkij tovább marad fogságban

Meghosszabbították pénteken május 17-ig Mihail Hodorkovszkij, a Yukos kőolajipari konszern volt főrészvényese és egykori üzlettársa, Platon Lebegyev vizsgálati fogságát.
2010. február 12. péntek 17:52 - HírExtra
A döntéssel Moszkva Hamovnyiki kerületének bírósága az ügyészség indítványának adott helyt. Hodorkovszkijt és Lebegyevet többéves szibériai büntetőtábor és ezen belül kétévi vizsgálati fogság után februárban szállították egy moszkvai vizsgálati fogházba, mivel március 3-án megkezdődött ellenük a második per.

Oroszország egykori leggazdagabb emberét és üzlettársát először kétévi vizsgálati fogság után, egyebek között csalás és adócsalás vádjával 2005-ben ítélték 8 év büntetőtáborra, de 2006 végén újabb vádak kivizsgálására Csitában vizsgálati fogságba helyezték őket. Így azóta az enyhébb büntetőtábor helyett gyakorlatilag szigorított börtönben vannak.

Az új eljárásban egyebek között az 1998-2004 közötti időszakban összesen 896,1 milliárd rubel értékű pénz, illetve kőolaj ellopása, továbbá 487,4 milliárd rubel és 7,5 milliárd dollár tisztára mosása ellenük a vád, s ha bűnösnek találják őket, további 15 év szabadságvesztést szabhatnak ki rájuk. Ezúttal is mindketten ártatlannak vallják magukat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását