2024. május 6. - Ivett, Frida

Jogerős ítélet: tizenhárom évet kapott az erőszakoskodó

Folyamatosan zaklatta, majd a kéményt eltömve próbálta megölni korábbi élettársát és a nő gyerekeit az a madarasi férfi, akit jogerősen tizenhárom év fegyházbüntetéssel sújtott csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla.
2010. február 11. csütörtök 11:53 - HírExtra
Az ötvenhárom éves vádlott 2003 és 2008 között élt együtt a későbbi sértettel és nő két kisgyerekével az asszony madarasi házában. Kettejük között a kapcsolat azt követően romlott meg, hogy a férfi elvesztette munkáját, mert felszámolták az áltála irányított céget. A vádlott ezt követően rendszeresen fogyasztott alkoholt, és veszekedett az őt eltartó asszonnyal.

A férfi végül 2008. október 6-án elköltözött a lakásból, de nem nyugodott bele a szakításba. Rendszeresen kereste a kapcsolatot telefonon az asszonnyal, magatartása egyre erőszakosabbá vált, másfél hónap alatt 354 hívást kezdeményezett.

2008. december 1-jén a vádlott 81 alkalommal hívta a sértettet, akivel végül azt beszélte meg, elmegy a lakására, és onnan az ott maradt ruhaneműit magával viszi. Az ittas állapotban lévő férfi meg is jelent a házban, felment a padlásra, és azért, hogy az asszonnyal és annak gyerekeivel leszámoljon, egy dzsekit a tisztítónyíláson keresztül a kémény kürtőjébe nyomott. Öt perccel később lejött a padlásról, és azt mondta a sértetnek „Neked holnapra véged.”

Este az asszony begyújtott a lakás nagyszobájának kályhájába, de rövid idő múlva észrevette, hogy a sűrű füst gomolyog a szobában. Kiszellőztetett, a füst elmúlt, de hajnali kettőkor kislánya rosszul lett, összeesett a szobában, elvesztette az eszméletét. A lány segítségére siető nő is rosszul lett, több alkalommal elveszítette eszméletét, elesett, majd a szintén a lakásban tartózkodó kisfiú is hányni kezdett.

A sértett a mentőktől kért segítséget, majd reggel orvoshoz vitte a gyerekeket, akiknél felső légúti problémákat állapítottak meg.

A szakértők megállapítása szerint az anya és gyerekei könnyebb füst- és szén-monoxid-mérgezést szenvedtek, de az eset összes körülményére figyelemmel mind a három sértettnél súlyosabb sérülés, akár halál is bekövetkezhetett volna.

A vádlott tagadta bűnösségét az emberölés bűntettének kísérletében, míg a zaklatás vétségét beismerte.

A táblabíróság több emberen, tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettének kísérletében és zaklatás vétségében mondta ki a vádlottat bűnösnek és halmazati büntetésként jogerősen tizenhárom év fegyházra ítélte.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását