2024. május 5. - Györgyi

Haiti: az áldozatok száma elérte a 230 ezret

A hivatalos adatok szerint Haitiban elérte a 230 ezret a január 12-én bekövetkezett földrengés halálos áldozatainak a száma.
2010. február 10. szerda 08:10 - HírExtra
Marie-Laurence Jocelyn Lassegue kulturális miniszter keddi közlése szerint ez az adat még korántsem tekinthető véglegesnek. Sokan ugyanis a hatóságok tudta nélkül temették el rokonaikat. A karibi országot sújtó természeti csapás halálos áldozatainak a száma nagyságrendileg így már ugyanakkora, mint a 2004 végén az Indiai-óceánon végigsöprő szökőár halottainak a száma.

Egy férfi huszonhét napig volt a romok alatt Port-au-Prince-ben, de túlélte a megpróbáltatásokat. A 28 éves Evans Moncigracre-ra romeltakarító munkások bukkantak, A fiatalember nagyon lesoványodott és teste teljesen kiszáradt. A túlélőt a Miami Egyetem Haitiban dolgozó orvosai ápolják. Elmondásuk szerint szinte hihetetlen, hogy páciensük ilyen sokáig kibírta élelem és víz nélkül. Mostanra stabilizálódott az állapota, és meg fog gyógyulni.

Kedden összedőlt a haiti főváros egyik legnagyobb bevásárlóközpontjának az épülete. A szupermarketben emberek voltak, amikor összeomlott. A romok alatt rekedteket elkezdték kimenteni. A Carribean Market a haiti főváros egy legforgalmasabb bevásárlóközpontja volt. A földrengés azonban súlyosan megrongálta, az ötemeletes épület több szintje egymásra rogyott vásárlók és eladók tucatjainak az életét kioltva. A szupermarket a természeti csapás óta nem működik. A megmaradt, és most összedőlt épületrészben fosztogatók voltak - mondta a romok eltakarítását irányító szakember az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozva.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását