2024. május 6. - Ivett, Frida

Itt a megreformált gumiobot!

A régi gumibot a múlté: hamarosan távolból is sokkolni képes, fényforrásnak is alkalmas új eszközökkel szerelik fel az orosz rendőröket.
2010. február 8. hétfő 09:25 - HírExtra
Az újdonságot A Biztonsági technológiák 2010 című kiállításon mutatták be. A fegyvernek is méltán nevezhető eszköz hosszúsága 43, átmérője 3 centiméter. Ütésálló, üvegszálas műanyagból készült, s végén hurok van, amellyel a csuklójához erősítheti használója. A kéztől távolabb eső végét fényvisszaverő fólia borítja.

Az eszköz elektrosokkoló is, amennyiben a végén két harci elektróda van, amely akár 2 milliméteres ruhaneműt is átüt, és mintegy 10 perces hatást vált ki. A két elektróda között erős fényt kibocsátó diódát helyeztek el.

Még "lőni" is lehet vele: két kis horgot képes kilőni mintegy 4,5 méteres távolságra, és így is "le lehet nyugtatni" a gonosztevőket. De a távsokkoló helyett be lehet építeni egy másik berendezést is, amely nagyon erős hangot és vakító villanást tud produkálni.
Az egész botot pedig úgy egyensúlyozták ki, hogy ütni is kényelmes legyen vele.

Az orosz gyártók hangsúlyozzák, hogy az új gumibotot csakis hivatásos rendőröknek szánják, és kizárólag megfelelő igazolvánnyal lehet majd megvásárolni. A lapok szerint az új eszköz megjelenésével nem árt majd óvatosabbnak lenni a rendőrökkel.
Megfigyelők azonban hozzáteszik, hogy Oroszországban emberemlékezet óta nem volt még olyan rendelkezés, amelyik mellett ne nyílt volna kiskapu, s ezért nem csak a rendőrökkel ajánlatos óvatosabban viselkedni a jövőben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását