2024. június 1. - Tünde

Bill Clinton megérkezett a haiti kormány székhelyére

Bill Clinton, a haiti segélyezési munkálatok nemzetközi koordinátora megérkezett pénteken a földrengés sújtotta karibi ország kormányának a székhelyére.
2010. február 5. péntek 23:00 - HírExtra
Helyszíni beszámolók szerint mint kétszáz ember gyűlt össze az épületnél a volt amerikai elnök érkezésekor. A tüntetők sátrakat követeltek, hogy ne kelljen a szabad ég alatt éjszakázniuk. Az emberek igyekeztek szó váltani Clintonnal, de láthatólag nem viselkedtek ellenségesen vele szemben. Clintont a héten bízta meg a koordinátori teendőkkel Ban Ki Mun, az ENSZ főtitkára.

Clinton bevonult az épületbe, de az újságírókat nem engedték utána. Korábban ugyanebbe, a földrengés előtt rendőrkapitányságként funkcionáló épületegyüttesbe szállították azt a tíz amerikai misszionáriust, akiket azzal vádoltak meg, hogy 33 kiskorút akartak kicsempészni Haitiból. Clinton érkezése idején már az ügyészségen tartózkodtak, hogy döntsenek szabadlábra helyezési kérelmükről.

Hillary Clinton amerikai külügyminiszter pénteken reményét fejezte ki, hogy honfitársainak az ügyét mielőbb lezárják. Mint mondta, konzuli segítséget nyújtanak nekik, mint minden olyan amerikainak, aki ellen egy másik országban bűnvádi eljárást indítanak.

A haiti hatóságok szerint az amerikai misszionáriusok ügye másodlagos a segélyezés és az ország újjáépítése szempontjából. Patrick Delatour idegenforgalmi miniszter, akit megbíztak az újjáépítés vezetésével, arról panaszkodott, hogy a nemzetközi közösség által ígért 200 ezer sátorból eddig csak 4 ezret kaptak meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását