2024. május 3. - Tímea, Irma

LMP: megtisztítani a közéletet

A közélet megtisztítása, a korrupció megállítása, a párt- és a kampányfinanszírozás törvényessé tétele mellett a helyi gazdaságok megerősítését, valamint a mélyszegénység megszüntetését is kiemelt programként kezeli a Lehet Más a Politika (LMP) - mondta Vágó Gábor, a párt választmányának tagja hétfőn Kecskeméten.
2010. február 1. hétfő 20:51 - HírExtra
A politikus közlése szerint az LMP Bács-Kiskun megye mind a tíz választókerületében indít jelöltet, s Vágó Gábor valamennyiüket bemutatta a sajtótájékoztatón.

Az LMP kiemelt figyelmet fordít az ajánlószelvény-gyűjtésre - hangsúlyozta a politikus. Mint elmondta, a választási kampányra szánt pénz első részét, 40-50 millió forintot költenek a párt ismertebbé tételére, mert várakozásaik szerint, ha legalább 150 választókerületben lesz érvényes jelöltjük, akkor el fogják érni az Országgyűlésbe jutáshoz szükséges öt százalékot.

Szabó Rebeka, a Bács-Kiskun megye 6-os választókerületében induló növényökológus szerint szükség van a "zöld fordulatra", valamint arra, hogy az egészséges élelmiszertermelés nagyobb hangsúlyt kapjon Magyarországon. Az országos lista 3. helyén szereplő jelölt kiemelte: konkrét programjuk van a romák felzárkóztatására, egy roma középosztály létrehozására.

Vágó Gábor elmondta: parlamentbe jutásuk esetén konstruktív ellenzékiségre törekednek, és ha a Fidesznek velük lenne meg a kétharmados többsége, akkor hajlandóak lennének bizonyos kérdésekben együttműködni. Ilyennek nevezte az ügynökakták nyilvánosságának és a pártfinanszírozás megoldásának a kérdését.

Bács-Kiskun megye 1-es választókerületében Vágó Gábor politológus, közgazdász, a 2-esben Falusi Norbert, az ELTE végzős hallgatója indul. A Tiszakécske központú 3-es választókerületben Fődi Zita Zsófia a jelölt, míg a 4-esben Lakos Péter agrármenedzsert indítja a párt. Az 5-ös Kiskunfélegyháza központú választókerületben Kiss Kálmán Tibor agrármérnök indul, míg a 6-osban Szabó Rebeka. Bács-Kiskun megye 7-es, Kalocsa központú választókerületében Dudás József orvos képviseli az LMP-t, míg a 8-asban Wágner Szabolcs Ákos. A 9-es Baja központú választókerületben Ikotity István kutató, területfejlesztő a jelölt, míg a 10-es Bácsalmás központú választókerületben Daám Tibor szeretné összegyűjteni a jelöltté váláshoz szükséges 750 ajánlószelvényt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását