2024. június 2. - Kármen, Anita

Kilenc halottat találtak Belgiumban

A mentőalakulatok csütörtök reggel 7 óráig kilenc halottra bukkantak annak a háznak a romjai között, amely szerda hajnalban omlott össze a belgiumi Liege központjában.
2010. január 28. csütörtök 10:08 - HírExtra
Egész éjjel folyt a munka, de reggel hétkor abba kellett hagyni a kutatást, mert fennáll a veszély, hogy több szomszédos, szintén megrongálódott ház falai leomlanak. A veszély elhárítására a feladatra specializálódott cégeket riasztottak. A katasztrófamentők szerint még mindig találhatnak újabb halottakat a romok alatt. A sérültek száma legalább 21, közülük hárman válságos állapotban vannak. Egy 13 éves lányt szerda délután élve sikerült kimenteni a romok alól.

Liege-ben szerda hajnalban egy ötemeletes épületben robbanás - a gyanú szerint gázrobbanás - történt, majd a ház összeomlott. A mellette álló, egyik szintén súlyosan megrongálódott házban tűz ütött ki.

Százötven méteres körzetben betört sok ablaküveg, egyebek közt a városháza épületén is. Mintegy ötven személy otthona bizonyosan lakhatatlan lett.

A szerencsétlenség Georges Simenonnak, a Maigret-detektívkönyvek híres szerzőjének a szülőháza tőszomszédságában történt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását