2024. május 29. - Magdolna

A neves sztárok 57 millió dollárt gyűjtöttek Haitinek

Rekordösszeg, több mint 57 millió dollár gyűlt össze a hét végéig annak a segélyműsornak a jóvoltából, amelyet péntek este szerveztek világhírű sztárok részvételével a a földrengés sújtotta Haiti megsegítésére.
2010. január 24. vasárnap 17:30 - HírExtra
A szervezők közlése szerint az adományok még tovább növekedhetnek, a végleges összesítés még nem történt meg.

A négy helyszínről közvetített kétórás segélyműsort, amelynek George Clooney színész és Wyclef Jean haiti rapper volt a szervező-műsorvezetője, az összes nagy amerikai televíziós csatorna, az MTV, a Bravo, valamint a YouTube, a MySpace és az AOL közösségi portál élőben sugározta, a haitiak a Radio One Haiti rádióállomást hallgatva követhették figyelemmel.

A nemzetközi programban mások között szerepet vállalt Brad Pitt, Beyonce, Madonna, Bruce Springsteen, Denzel Washington, Leonardo DiCaprio, Nicole Kidman, Alicia Keys, Stevie Wonder, Taylor Swift és Justin Timberlake, hogy részvételükkel ösztönözzék az adakozást a karibi szigetország szenvedő lakosságának. Az adományokat telefonon, sms-ben, a Facebook és a MySpace internetes közösségi portálokon lehetett eljuttatni. A telefonhívásokat Mel Gibson, Reese Witherspoon és Julia Roberts fogadta.

A 2001. szeptember 11-i egyesült államokbeli terrortámadások után szervezett hasonló műsorban közel 150 millió dollárt, a Katrina hurrikán 2005-ös pusztítása után pedig 40 millió dollárt "kalapoztak" össze ily módon a fellépő művészek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását