2024. június 2. - Kármen, Anita

175 millió H1N1 elleni oltás

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) jelentése szerint eddig 175 millió H1N1 vírus elleni oltást adtak be világszerte, és eddig hat féle vakcinát minősítettek az Európai Unióban.
2010. január 19. kedd 16:35 - HírExtra
Közölte Kökény Mihály, a szervezet végrehajtó tanácsának magyar tagja, a WHO igazgatói tanácsának egyhetes genfi ülésének második napján, kedden. A WHO szerint a járvány első hulláma minden kontinensen végigsöpört, de szinte minden földrészen várható egy második megbetegedési hullám. A szervezet álláspontja továbbra is az, hogy csak egy felelős közegészségügyi magatartás vethet gátat egy nagyobb járványnak, amellyel szemben a legjobb védekezés a védőoltás.

A WHO úgy látja, hogy Európában az előrejelzettnél kevesebb áldozatot követelt a járvány, ami a fejlett közegészségügyi helyzetnek köszönhető, de beigazolódtak azok a korábbi feltételezések, hogy a halálesetek többségét vírusos tüdőgyulladás okozta, és a legveszélyeztetettebbek a terhesek, a légzőszervei betegségben szenvedők és a fiatalok.

Kökény Mihály beszámolója szerint a WHO 86 országot segít adományokkal, ezen országok jelentős részébe még csak most indulnak a vakcinaszállítmányok. A tanácskozáson a résztvevők úgy vélték, a WHO nem reagálta túl a járványveszélyt, a szervezet mindig a szakmai szabályoknak és a nemzetközi egyezményeknek megfelelően járt el.

Kökény Mihály megemlítette: a hétfőn kezdődött és szombat estig tartó tanácskozáson 46 napirendet tárgyalnak a résztvevő országok küldöttei, így például szó lesz a vérkészítmények biztonságáról, egy új WHO-ajánlás megfogalmazásáról az országok alkoholstratégiájához, de foglalkoznak majd az egészségügyi dolgozók etikus toborzásával is és a haiti földrengést követő világméretű segélyakció koordinálásával.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását