2024. május 14. - Bonifác

Ki-Kotor-ták a Vasast Euroligából

A Vasas vereséget szenvedett a címvédő montenegrói Primorac Kotortól szombaton, Budapesten, a férfi vízilabda Euroliga 16 csapatos főtáblájának harmadik csoportkörében, a B betűjelű négyesben.
2010. január 17. vasárnap 08:53 - HírExtra
Eredmény:

TEVA-VasasPlaket - Primorac Kotor (montenegrói) 5-8 (2-4, 2-2, 1-1, 0-1)
-------------------------------------------------------------------------
a magyar csapat góldobói: Hosnyánszky 3, Kovács, Varga Dénes 1-1

A felújítás alatt álló Komjádi helyett a Szőnyi úti uszodában fogadta az Euroligában címvédő, Szuperkupa-győztes riválisát a magyar bajnokcsapat, amely egy megnyert (Jug Dubrovnik) és egy elvesztett (Panioniosz) mérkőzés után mindenképpen javítani, vagyis győzni akart szombat este az első számú kontinentális sportági sorozat csoportmeccseinek harmadik fordulójában.

Ám nem a piros-kékek szája íze szerint indult a meccs: 1-0-ra, majd 4-1-re (!) elhúzott a vendégegyüttes, többek között a náluk pólózó két magyar olimpiai bajnok, Kiss Gergely és Steinmetz Ádám egy-egy találatával. A kotoriak remeklését a pekingi ötkarikás aranyérmes Hosnyánszky Norbert ellensúlyozta, egy távoli bombával és egy védhetetlen büntetővel (3-5), a félidőre mégis maradt a kétgólos Primorac-előny, miután Varga Dénes értékesített ötméteresére hasonló módon válaszolt Kiss Gergely (4-6).

A harmadik negyedben a változatlanság jegyében Steinmetz klasszikus centergóllal alakította 4-7-re az állást, és bár lett volna mód egészen közel zárkózni, csak egyszer érkezett felelet a Vasas részéről, igaz, elemi erejű Hosnyánszky-lövés formájában (5-7). A küzdelemre nem lehetett panasz, viszont a jó és hatékony játék továbbra is hiányzott a hazaiak részéről, így a negyedik nyolc percre maradt a javítás lehetősége, vagy inkább kényszere.

Mert továbbra is görcsösnek tűnt az angyalföldi alakulat, miközben a kotoriak biztos előnyük tudatában meglehetősen fesztelenül vízilabdáztak. Ráadásul a hazaiak legjobbja, Hosnyánszky büntetőt rontott, míg a Primorac nyolcadszor is eredményes tudott lenni a triplázó Steinmetz pazar megoldásának köszönhetően (5-8). Újabb veresége nyomán a Vasasnak gyakorlatilag minimális esélye maradt arra, hogy az első két hely egyikét megszerezve továbbjusson négyeséből a legjobb nyolc közé, már csak azért is, mert legközelebb, a negyedik csoportkörben, február 3-án éppen Kotorban vár fellépés a piros-kékekre.

Földi László, a Vasas a vezetőedzője:

"Nagyon nehéz mérkőzés volt, a Kotor minden egyes hibánkat megtorolta. Ráadásul az nem megy, hogy tíz emberelőnyünkből csak kettőt tudunk belőni, ez kevés. A pontatlanságok, a rossz passzok miatt elbizonytalanodtunk, és a végére el is fáradtunk, miközben futottunk az eredmény után."

később:

D csoport: Pro Recco (olasz) - ZF-Eger 20:30 ó

vasárnap:

C csoport:

Honvéd Domino - Budva (montenegrói), Kőér utca 17:15 ó
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását