2024. május 13. - Szervác, Imola

Balázs Péter kétoldalú tárgyalásokat folytatott

Balázs Péter külügyminiszter kétoldalú tárgyalásokat folytatott lett valamint litván partnerével Rigában, illetve Vilniusban csütörtökön.
2010. január 15. péntek 13:45 - HírExtra
A külügyi szóvivő MTI-nek adott pénteki tájákoztatása szerint Balázs Péter Maris Riekstins lett külügyminiszterrel áttekintette a kétoldalú kapcsolatokat, tárgyaltak a kelet-európai térség és a Nyugat-Balkán államainak Európához való közelítéséről, valamint tapasztalatot cseréltek az Oroszországgal fenntartott politikai és gazdasági kapcsolatokról. Egyetérttettek abban, hogy egységes európai energiapolitikára van szükség.

A magyar diplomácia vezetőjét a lett parlament elnöke és a köztársasági elnök is fogadta. A találkozókon a felek üdvözölték a válság ellenére is örvendetesen fejlődő gazdasági kapcsolatokat, valamint megvitatták a gazdasági válság kezelésének tapasztalatait és a kisebbségi kérdések kezelését - közölte Mátrai Zsuzsanna.

A litván fővárosban Balázs Péter Vygaudas Usackas külügyminiszterrel tárgyalt. A szóvivő tájékoztatása szerint a felek hangsúlyozták, hogy a regionális együttműködésnek az EU-tagság mellett is nagy jelentősége van, és megerősítették: a két ország együtt kíván működni a 2011-ben esedékes litván EBESZ-, illetve magyar EU-elnökség során a Keleti Partnerséget és a Nyugat-Balkán országait érintő témákban.

Érintették az aktuális uniós kérdéseket, és Balázs Péter felajánlotta, hogy Magyarország szívesen megosztja az elnökségi felkészülése során szerzett tapasztalatait.

A magyar diplomácia vezetőjét fogadta Andrius Kubilius kormányfő is; vele a Keleti Partnerség országait érintő kérdéseket tekintették át, ismételten kiemelve az együttműködés lehetőségeit - tájékoztatott Mátrai Zsuzsanna.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását