2024. május 13. - Szervác, Imola

VDSZSZ: a sztrájk előtt 12 órával jelentik be a munkabeszüntetést

Tizenkét órával a sztrájk megkezdése előtt bejelenti a munkabeszüntetést a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ), ha úgy dönt, hogy szükség van erre az akcióra - közölte a szervezet vezetője az MTI-vel kedd reggel.
2010. január 12. kedd 08:31 - HírExtra
Gaskó István elmondta: a VDSZSZ kapcsolatban van a BKV-s szakszervezetekkel, figyelemmel kíséri sztrájkjuk alakulását, és amikor úgy látja, hogy eljött az idő a vasutas szolidaritási sztrájk megkezdéséhez, akkor azt a munkabeszüntetés indítása előtt 12 órával bejelenti.

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete hétfőn hirdetett határozatlan idejű országos szolidaritási sztrájkot a BKV dolgozóival. Gaskó István közölte: a szolidaritási
sztrájk elsősorban a Budapest környéki vasúti közlekedésre koncentrál majd, de hatással lesz az egész ország vasúti közlekedésére.

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete és a MÁV hétfő délután egyeztetett a szolidaritási sztrájk idején nyújtandó elégséges szolgáltatásról, de megállapodás nem született.

A MÁV-Start vonatai menetrend szerint közlekednek kedden reggel, rendben elindultak a vasúttársaság különvonatai is, és jelenleg vasúti sztrájk nem veszélyezteti a menetrendszerű közlekedést - közölte a MÁV Zrt. kedd reggel az MTI-vel.

A MÁV-Start Zrt. - amennyiben vasúti sztrájk nem veszélyezteti a menetrendszerű közlekedést - a keddre meghirdetett BKV-sztrájkra tekintettel üzemkezdettől több vonatot közlekedtet egyes elővárosi vonalakon, illetve több vasútállomáson is megállít egyes szerelvényeket - olvasható a közleményben.

Több menetrend szerinti gyorsvonat is megáll menetrenden kívül a budapesti pályaudvarokon, ezenkívül kiegészítő járatok közlekednek a Nyugati pályaudvar és Óbuda állomások, valamint a Keleti pályaudvar és Kelenföld állomások között.
A vasúttársaság azt javasolja az utasoknak, hogy indulás előtt tájékozódjanak a lehetőségekről a MÁV-Start Zrt. telefonos ügyfélszolgálatánál, a helyi tarifával hívható 06 (40) 49 49 49-es telefonszámon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását