2024. június 11. - Barnabás

Az MSZP kiváncsio Rákay szerződéseire

Az MSZP tudni akarja, hány megyei és helyi önkormányzat áll szerződéses viszonyban Rákay Philipnek, a HírTV műsorvezetőjének tanácsadó cégével, és mennyibe kerül ez a magyar adófizetőknek.
2010. január 11. hétfő 15:50 - HírExtra
Nyakó István, az MSZP szóvivője hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón közölte: tudni szeretnék azt is, pontosan milyen feladatokat lát el ez a cég.

A szocialista politikus sajtóhírekre hivatkozva azt mondta, hogy a Contact Media Tanácsadó Kft. sok százezer forintos havi javadalmazásért ad kommunikációs tanácsokat például a fideszes vezetésű Fejér megyei önkormányzatnak, amellyel jelenleg is szerződéses kapcsolatban áll.

Hozzátette: a kft. 2008-ban több mint hétmillió forintért adott tanácsot a megyei önkormányzatnak; a cég feladatai közzé tartozik az önkormányzat országos és helyi sajtópolitikájának kialakítása és végrehajtása, illetve országos sajtómegjelenésének segítése.

A szóvivő elmondta, a cég mindezért havi 720 ezer forintot számlázott ki.Nyakó István felhívta a figyelmet arra, hogy "forintra ennyiért" dolgozott 2008-ban a Fejér megyei önkormányzatnak az APSA Tanácsadó Kft. is hasonló feladatkörben: ők végzik az önkormányzat szempontjából releváns politikai történések összegyűjtését és értékelését.

Elmondta, a nyilvános cégadatok szerint a Contact Media Kft.-ben Rákay Philip az egyik tulajdonos, mellette Csötönyi Tünde, a szintén HírTV-s Pindroch Ferenc és Szabó Ádám, volt fideszes önkormányzati képviselő neve is olvasható.

Nyakó István ugyancsak sajtóhírekre hivatkozva közölte: a Contact Media és APSA egy azon címre van bejelentve.

A Népszabadság hétfői számában arról írt: milliókért vesznek tanácsot fideszes önkormányzatok Rákay Philiptől, a HírTV meghatározó műsorvezetőjétől.

A napilap szerint a műsorvezető cégében résztulajdonos Szabó Ádám volt fideszes önkormányzati képviselő, akinek a saját cége, az APSA is rendre beszállít ugyanazoknak az önkormányzatoknak.

A lap a birtokában lévő szerződésekre hivatkozva azt állította, hogy a két cég - amelyek egy helyre vannak bejegyezve - 2008-ban ugyanakkora összegért, több mint hétmillió forintért adott tanácsokat a fideszes vezetésű Fejér megyei önkormányzatnak, és 2010-re is van szerződésük.

A két cég közösen dolgozik Salgótarján fideszes polgármesterének is - írta a napilap.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását