2024. június 3. - Klotild

Büntetőeljárás indult a gázrobbanás miatt

Közveszélyokozás miatt indított eljárást az V. Kerületi Rendőrkapitánysága a péntek hajnali, Balaton utcában történt gázrobbanás miatt - közölte honlapján a BRFK.
2010. január 9. szombat 07:24 - HírExtra
Az eljárás megindítására az előzetes tűzvizsgálói szakvélemény alapján került sor. A rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomoz.

A robbanás péntekre virradóra történt a főváros V. kerületében, egy Balaton utcai lakásban, az ott lakó 80 év körüli férfi olyan súlyosan megégett, hogy a kórházban életét vesztette, többen könnyebben megsérültek. Az életveszélyessé vált épületből 86 embert költöztettek ki, a rendőrség az útszakaszt teljesen lezárta.

A tűzoltósághoz éjjel egy óra előtt hat perccel érkezett a riasztás. A Balaton utca 12. szám alatti ház legfelső szintjének középső lakásában, amelyben az idős férfi lakott, feltehetően a gázkészülék okozhatta a robbanást, amelynek következtében tűz ütött ki, és a két szomszédos lakás is megsemmisült.

Az égő lakásból a tűzoltók hozták ki az idős férfit, aki teljes testfelületén súlyos égési sérüléseket szenvedett és füstmérgezést kapott.

Az ötödik emeleti erkélyről egy valószínűleg füstmérgezéses nőt emelőkosárral hoztak le a tűzoltók, két másik lakó szintén füstmérgezést kapott, egyiküknek a lába is megégett, az ő sérülése súlyos.

Demszky Gábor főpolgármester (SZDSZ) és Rogán Antal, az V. kerület fideszes polgármestere szakemberekkel bejárást tartott a házban délelőtt. A főpolgármester a lezárt utcában újságírók előtt azt mondta: reggel az épületben járt a gázművek szakértője, aki kizárta, hogy a gázvezeték okozta volna a hibát. Elmondták, hogy az épület 53 lakásában elvileg 150-en élnek, a közülük ott tartózkodó 86 embert éjszaka kiköltöztették, többségük rokonoknál kapott elhelyezést.

A kár több száz millió forint, a legfelső emeletet újra kell építeni, míg az alsóbb szintekre várhatóan a jövő héten visszaköltözhetnek a lakók. A robbanás miatt a szomszédos épületben lévő bölcsődét és óvodát is be kellett zárni, de a jövő hét elején újra kinyithatnak - mondta Rogán Antal.

Balogh Klára, a ház közös képviselője az MTI helyszínen tartózkodó tudósítójának azt mondta, a háznak van biztosítása, és már fel is vették a kapcsolatot a társasággal.
Az MTI tudósítói a baleset helyszínén azt látták, hogy a Honvédelmi Minisztériummal szemben lévő társasház legfelső szintjén lévő tetőtéri lakások ablakai betörtek, a tető beszakadt, a homlokzati fal megrogyott. Az épület fala füstös, a kitört ablakokon megégett ruhák lógtak az utcára.

A ház födémje beszakadt és a támfal is megsérült. A robbanás kiszakította a ház legfelső emeletének ablakait, és a lezuhanó törmelékek miatt több autó is megsérült, közülük egy láthatóan totálkáros lett. A robbanás erejét jelzi, hogy az ötödik emeleti lakás bejárati ajtaja egy emeletnyit zuhant, és megrongálta a falat. Sok lakás ablaka betört, a bejárati ajtók megrongálódtak.

A rendőrség a Balaton utcának a Honvéd utca és a Falk Miksa utca közötti szakaszát tejesen lezárta, ott gyalogosan sem lehet közlekedni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását