2024. május 3. - Tímea, Irma

Lakásrobbanás: otthon az ötgyermekes családnak

Egy ötgyermekes család juthat átmenetileg otthonhoz a péntek hajnali házrobbanás károsultjai közül a főváros V. kerületében; a család az Arany János utca 34. szám alatti házban, egy 91 négyzetméteres lakásban lakhat, amíg otthonukat helyre állítják - mondta Rogán Antal V. kerületi polgármester a helyszínen, újságírók előtt.
2010. január 8. péntek 18:18 - HírExtra
A fideszes polgármester kifejtette: az elmúlt órákban azon dolgoztak, hogy az életveszélyt elhárítsák a Balaton utcában.

Elmondta, hogy megkezdődött a károsodott háznál a védőtető kialakítása és a szükséges bontások, a munkálatok 30-50 millió forintos költségeit az önkormányzat magára vállalja. Ugyanakkor a valódi kár ennél lényegesen több lehet, meghaladhatja majd a százmilliót, ehhez is lehet, hogy hozzájárul az önkormányzat.

Rogán Antal kiemelte: várhatóan ki tudják nyitni hétfőn a bölcsődét és az óvodát a károsodott ház mellett.

Kitért arra is, hogy az épületben 48 lakás van, s összesen 62 bejelentett és 18 be nem jelentett lakó él itt. Az épület első három szintjét egészen biztosan lakhatóvá tudják tenni két héten belül. Tizenhat olyan család van, akiknek ennél kicsit hosszabb távú elhelyezéséről kell gondoskodni - tette hozzá.

Elmondta, a következő két hétben kell igénybe venniük a polgári védelem segítségét, utána az önkormányzat saját lakásaiban tud ideiglenes elhelyezést biztosítani. Szólt arról is, hogy a rendőrség járőrökkel biztosítja az utca őrzését, amelyet várhatóan jövő hét közepétől lehet a lezárás alól felszabadítani.

Gerstmár Mónika megköszönve az önkormányzat segítségét elmondta, egy 15 hónapos, egy 6, egy 13, egy 15 és egy 17 éves gyermekkel költöznek be. Hozzátette: a Balaton utcában egy földszinti lakásban laktak. Mindannyian a robbanásra ébredtünk fel - idézte fel az eseményeket -, mint mondta, először senki nem értette, mi történt. A nyílászárók berobbantak, s az egész lakás tele lett üvegszilánkokkal.

Elmondta: az éjszakát egyik ismerősüknél töltötték.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását