2024. június 8. - Medárd

Szófiában már van gyanúsítottja az újságíró-gyilkosságnak

A bolgár ügyészség gyanúja szerint egy ismert bűnöző testvérpár rendelte meg Bobi Cankov, az ismert bolgár rádiós újságíró meggyilkolását.
2010. január 7. csütörtök 07:20 - HírExtra
A Dnevnik című bolgár internetes honlap beszámolója szerint a Marinov testvérek egyikét, Kraszimirt még kedden este vették őrizetbe, a másikat, Nikolajt még keresik. A gyilkossággal kapcsolatban őrizetbe vettek egy másik ismert alvilági szereplőt is, aki korábban megfenyegette az újságírót. Sztefan-Bonev Szako azonban tagadta, hogy köze lenne az ügyhöz.

Őt a BTA bolgár hírügynökség értesülése szerint óvadék ellenében hamarosan szabadon engedik.

Még kedden Cvetan Cvetanov belügyminiszter számolt be arról, hogy a gyilkosság kedden az Alekszandar Sztambolijszki körúton történt, az államelnökség és a kormány székhelyének közelében.

Szemtanúk szerint két ismeretlen támadó hátulról rálőtt három emberre. Egyikük - a rádiós újságíró - meghalt, két testőre súlyosan megsebesült, őket kórházba szállították. Az elkövetők gyalog menekültek el, a helyszínen 15 töltényhüvelyt találtak.

A meggyilkolt újságíró a bolgár maffiáról írt cikkeket és könyveket, sajtójelentések szerint kapcsolatban állt az alvilággal. Mint maga mondta: "közvetlen tanúként" számolt be a bolgár alvilág eseményeiről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását