2024. május 14. - Bonifác

Édenkert a csillagok alatt - immár 70 éve

Szerdán ünnepelte alapításának hetvenedik évfordulóját a világhírű havannai mulató, a Cabaret Tropicana.
2009. december 31. csütörtök 09:22 - HírExtra
Az Édenkert a csillagok alatt néven is ismert szórakozóhely Kuba egyik fő turistacsalogató látványossága. A számítások szerint évente 150 ezer ember keres felüdülést a pergő ritmusú latin zenétől harsogó és a hiányos öltözetű táncos lányok nem mindennapi látványával szolgáló Tropicanában. A külföldről főként Nagy-Britanniából, Spanyolországból, Németországból és Franciaországból látogatnak el a mulatóba vendégek.

Hosszú a sora azoknak a világsztároknak is, akik felléptek a Tropicanában: Joséphine Baker, Ava Gardner, Marlon Brando, Nat King Cole és még sokan mások.

A Tropicana egykoron az egyesült államokbeli maffiózók kedvenc szórakozóhelye is volt. De csak 1959-ig, amikor Fidel Castro forradalma véget vetett a jó világnak, és az amerikai alvilág vezérei kénytelenek voltak lemondani arról, hogy olykor-olykor átruccanjanak kedvenc havannai mulatójukba.

A Cabaret Tropicana azonban mit sem vesztett csillogásából az elmúlt évtizedekben. 2001-ben maga Fidel is megjelent olajzöld egyenruhájában a kubai szivarfesztivál ünnepi vacsoráján a Tropicanában. Az idén pedig a Kubába látogató Rafael Correa ecuadori elnök sem bírta megállni, hogy ne töltsön el egy estét a "csillagok alatti édenkertben".



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását