2024. május 8. - Mihály

Kegyes kalózok

Huszonöt fős legénységével együtt szabadon engedtek egy kínai teherhajót vasárnap szomáliai kalózok 3,5 millió dollár váltságdíj ellenében - jelentette a Hszinhua kínai hivatalos hírügynökség.
2009. december 28. hétfő 09:45 - HírExtra
A Dél-afrikai Köztársaságból Indiába tartó vízi járművet október 18-án a Seychelle-szigetek partjaitól északkeletre kerítették hatalmukba a tengeri rablók. Csiang Jü kínai külügyi szóvivő közlése szerint a teherhajót immár az ázsiai ország haditengerészetének az egységei kísérik haza. Az elengedett hajó legénységének mindegyik tagja kínai.

A szenet szállító teherhajót elrablása után a kalózok a közép-szomáliai Harardere és Hobyo közötti partvidékhez kényszerítették. Ez a térség a kalózok búvóhelye, ahol jelenleg is több elrabolt hajó vesztegel.

Mohamed Rage, a kalózok egyik vezére az AFP francia hírügynökségnek elmondta, hogy a kínai hatóságokkal hosszas tárgyalások eredményeként állapodtak meg a váltságdíj nagyságáról. A túszejtők foglyaikkal emberségesen bántak - fűzte hozzá.

A hajóra a szomáliai partoktól 1300 kilométerre támadtak a tengeri rablók, ami azt mutatja, hogy tevékenységi területük meglehetősen nagy tengeri térségre terjed ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását