2024. június 1. - Tünde

Brüsszelbe utaznak az első "uniós vízummentes" szerbek

EU-szerb közös szervezésben Brüsszelbe repül az az ötven szerb állampolgár, aki a vízummentesség péntek éjféli hatályba lépését követő első percekben lépi át a határt úgy, hogy immár nincs szüksége külön beutazási engedélyre az Európai Unió országaiba.
2009. december 18. péntek 16:18 - HírExtra
A csoport tagjait a "Mindenki Európája" elnevezésű nyílt vetélkedő győztesei közül választották ki, és eddig még soha egyikük sem jutott el uniós országba. Most nem csupán Brüsszelt, hanem Rómát, Berlint és Párizst is felkereshetik a körút során.

Az EU november 30-án határozott úgy, hogy Szerbia, Montenegró és Macedónia állampolgárai december 19-től vízum nélkül utazhatnak az EU-ba, illetve a belső határellenőrzéstől mentes schengeni övezet unión kívüli három országába. (Ez utóbbiak: Izland, Norvégia és Svájc.)

A vízummentes beutazás feltétele a biometrikus adatokat is tartalmazó útlevél. A lehetőséggel nem élhetnek a szerb útlevéllel rendelkező koszovói lakosok.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását