2024. május 14. - Bonifác

Másfél óra alatt elfogták egy idős házaspár támadóját

Bűntette elkövetése után másfél órával elfogták azt a fiatal férfit, aki a gyanú szerint az elmúlt hétvégén brutálisan bántalmazott egy kengyeli idős házaspárt, hogy pénzt szerezzen tőlük - mondta a törökszentmiklósi rendőrkapitányság megbízott vezetője szerdán Szolnokon.
2009. december 16. szerda 17:01 - HírExtra
Tóth Péter alezredes sajtótájékoztatón közölte: a rendőrségre arról érkezett bejelentés, hogy múlt szombaton kora reggel egy ismeretlen férfi csuklyában átmászott egy családi ház kerítésén. Bejutva az épületbe az ott lakó házaspárra támadt és pénzt követelt tőlük. Mivel a 87 éves asszony nem adott neki, a 90 éves férfira rontott, és a nála lévő bicskával hasba szúrta. A férje védelmére kelő asszonyt pedig a karján több helyen megvágta. Amikor a támadó rádöbbent, hogy semmiképpen nem jut pénzhez, elmenekült a helyszínről.

Az idős embert súlyos életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, több órás műtétet hajtottak végre rajta, jelenleg állapota stabil. Feleségét kórházi idegsebészeten kezelik.
Az ügyben emberölés kísérlete és felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt indított eljárást a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság. A forrónyomon indult nyomozás eredményeként másfél óra múlva elfogták a bűncselekménnyel megalapozottan gyanúsítható 20 éves helybeli férfit, akire erősen ittas állapotban találtak. A házkutatás során előkerült a bicska és több, vérrel szennyezett ruhadarab.

A betanított munkásként dolgozó elkövetőről kiderült, ismerte a sértetteket, korábban kisebb munkákat végzett nekik.

Az idős házaspár támadóját őrizetbe vétele után előzetes letartóztatásba helyezték.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását