2024. június 1. - Tünde

Gyilkos földcsuszamlások

Legalább húsz ember vesztette életét Brazília déli részén az esőzések által okozott földcsuszamlásokban.
2009. december 5. szombat 07:30 - HírExtra
A medrükből kilépett folyók szintje helyenként a háztetőkig értek, a természeti csapás miatt ezrek váltak hajléktalanná pénteken. Dél-Amerika legnagyobb városában, Sao Paulóban mellkasig érő víz hömpölygött az utcákon, megbénult a közlekedés és le kellett zárni a repülőtereket csütörtök délután, amikor elkezdett esni az eső. Hat ember, köztük négy gyermek halt meg a nyomornegyedben a roskadó viskókra zúdult sárfolyam alatt - közölte a polgári védelem.

Brazília déli, Uruguayjal és Argentínával határos részén legalább nyolc ember halt meg, mintegy 18 ezer pedig lakhelye elhagyására kényszerült. Rio Grande do Sul szövetségi államban a folyók vízszintje 10 méterrel haladta meg a normális vízállást, és több mint 130 városban hirdettek szükségállapotot.

Rio de Janeiróra péntek délután kisebb mennyiségű csapadék hullott le. Nem jelentettek halálesetet, de legalább hét kerületben - főleg a város déli részén - órákig tartó áramszünet nehezítette meg a lakosság életét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását