2024. június 15. - Jolán, Vid

Az ügyészség megpróbál működni

Az ügyészségek költségvetése rendkívül feszített, de a működési zavarok elkerülhetők - mondta a Legfőbb Ügyészség szóvivője az MTI érdeklődésére kedden.
2009. december 2. szerda 06:38 - HírExtra
Idén 29,4 milliárddal, jövőre 28,5 milliárddal gazdálkodhat az ügyészség. A csaknem egymilliárdos elvonás megegyezik a munkáltatót terhelő járulékok csökkenésének mértékével - mondta Borbély Zoltán.

Hozzátette: rendkívül feszített a költségvetés, mert már idén 20-ról 25 százalékra emelkedett az áfa, továbbá a béren kívüli juttatásokat 25 százalékos adó terheli, a rehabilitációs hozzájárulás mértéke pedig az ötszörösére emelkedik.

A beruházási kiadások, fejlesztéseket csökkenteni kell ahhoz, hogy a működési zavarok elkerülhetők legyenek - jegyezte meg a szóvivő.

Hozzátette: többletfeladatot jelent többek között az új társasházi törvény, amely a közgyűlési határozatok törvényességi felügyeletét az ügyészség hatáskörébe utalja, és ennek ellátása várhatóan 77 ügyész munkáját igényli majd. Ehhez a jövő évi költségvetés központi tartalékából feltehetően szükség lesz forrásokra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását