2024. május 29. - Magdolna

"Nem sikeres, de eredményes"

Nem sikeres, de eredményes egyeztetést folytattak a parlamenti pártok ifjúsági szervezeteinek képviselői hétfőn a Magyar Rektori Konferencia (MRK) képviselőivel a felsőoktatási intézményekben folytatható közéleti tevékenységről - mondta el Rétvári Bence, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) elnöke az MTI-nek.
2009. november 30. hétfő 18:57 - HírExtra
Rétvári Bence elmondta: folytatódnak az egyeztetések, s abban a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) is részt vesz majd.

A mostani megbeszélésen - ahol a négy ifjúsági szervezet mellett az MRK és a HÖOK vezetői szinten képviseltette magát - többféle vélemény ütközött, de abban egyeztek az álláspontok, hogy minden fél felelősséget érez a kérdésben.

A rektorok megerősítették azt a korábbi véleményüket, hogy most is van lehetőség politikai tevékenységet folytatni, az ifjúsági szervezetek pedig azt hangsúlyozták, hogy éppen ennek az egyértelmű, átlátható szabályozását szeretnék megteremteni.

Az IKSZ elnöke közölte: megállapodtak abban is, hogy az egyeztetések alapját az Ifjúság 2008 jelentésben foglaltak jelentik majd.

A parlamenti pártok ifjúsági szervezetei a közelmúltban nyílt levélben kérték a Magyar Rektori Konferenciát arra, hogy egyeztessenek az intézményekben folytatható közéleti tevékenységről, majd sajtótájékoztatón is szót emeltek ezért. A konferencia elnöksége a javaslatot legutóbbi ülésén - az októberi elutasító határozat után - ismét elvetette. Ezt követően ültek tárgyalóasztalhoz a felek hétfőn.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását