2024. május 3. - Tímea, Irma

Kivégezték a két melaminos vádlottat

Kivégezték kedden Kínában azt a két férfit, akit januárban halálra ítéltek az ázsiai országban nagy botrányt kavart melaminos tejmérgezés ügyében - jelentette az Új Kína hírügynökség.
2009. november 24. kedd 11:38 - HírExtra
A gyenge minőségű tej feljavítására melaminnal szennyezett tejpor hat gyermek halálát okozta, és 300 ezret betegített meg. A gyártóra, Csang Jü-csünra a közbiztonság veszélyeztetése címén rótták ki a legsúlyosabb büntetést. Csang összesen 600 tonna mérgezett tejport gyártott le. Bűntársát, Keng Csin-pinget azért ítélték halálra, mert eladta a szennyezett anyagot tejipari vállalatoknak. A melamin egy vegyi anyag, a ragasztó- és műanyaggyártásban használják.

Összesen 21 ember állítottak bíróság elé a tavaly szeptemberben kirobbant ügyben. A mérgezett tej forgalmazásában kulcsszerepet játszó Sanlu cég vezérigazgatóját életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték.

A Kínában eddig felderített egyik legsúlyosabb ételmérgezési botrány az ázsiai ország határain túl is éreztette hatását: a tejet tartalmazó kínai termékeket világszerte kivonták a forgalomból.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását