2024. június 16. - Jusztin

Jövőre is csökken a GDP

Az idei 6,7 százalékról jövőre 0,6 százalékra lassul jövőre a GDP-visszaesés üteme, az infláció idén 4,2 százalék, 2010-ben 3,9 százalék lesz - mondta Simor András, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a hétfői tájékoztatón.
2009. november 23. hétfő 17:37 - HírExtra
Jövőre a maginfláció 3 százalékra csökken - közölte az elnök. Simor András azt is elmondta, hogy az idei költségvetési hiány minimálisan meghaladhatja a kormány által tervezett szintet. A jövő évben, ha a tartalékokat felhasználják, akkor is a tervezett felett lehet a deficit.

Az MNB korábban 3,6 százalékos maginflációt jelzett 2010-re. Az augusztusban kiadott, legutóbbi inflációs jelentéshez képest az MNB 4,5 százalékról csökkentette az idei és 4,1 százalékról a jövő évi inflációs előrejelzését.

Az idei GDP előrejelzés megegyezik a korábbi jelentésben közölt adattal, de a jövő évi 0,6 százalékos visszaesést 0,9 százalékról mérsékelte az MNB. 2011-re a jegybank változatlanul 3,4 százalékos növekedést vár, de inflációs előrejelzését a korábbi 2,1-ről 1,9 százalékra mérsékelte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását