2024. június 15. - Jolán, Vid

Ennek következményei lesznek!

Az írek forrnak a dühtől, a franciák csak pislognak, a szakember pedig amondó: komoly következményei lehetnek a szerdai francia-ír pótselejtezőn történteknek.
2009. november 21. szombat 17:11 - Gedei Szilárd
Isten keze? Az év legnagyobb csalása? A futballtörténelem egyik legvitatottabb momentuma? Nevezhetjük bárminek, attól még a tény csak tény marad: Franciaország Thierry Henry kezezése miatt szabálytalan góllal jutott ki a 2010-es dél-afrikai világbajnokságra. A HírExtra Puhl Sándort, a több világbajnokságon is részt vevő, a világ legjobb játékvezetőjének is megválasztott sporiját lérdezte az esetről, illetve annak következményeiről.

Íme, az ominózus pillanat - a felvételen jól látható, hogy Henry kézzel ért  a labdába Gallas gólja előtt:


„Felesleges azon vitatkozni, hogy látta-e a bíró vagy sem, illetve hogy miért nem látta” – kezdte a HírExtrának adott elemzését Puhl Sándor. „Amikor egy játékos hibázik a pályán, mondjuk öngólt rúg, valamiért nincs ekkora hisztéria” – tette hozzá a szakértő.

Na igen, a bíró arra is funkcionál, hogy legyen kid szidni.

Változások jönnek?


Újrajátszás?
A franciák kezezéses gólja miatt az Ír Labdarúgó Szövetség csütörtökön hivatalosan is a világbajnoki pótselejtező újrajátszást kérte a nemzetközi szövetségtől (FIFA).
Az írek panasszal éltek a 103. percben esett találat miatt, amelynek köszönhetően végül a franciák jutottak tovább. Közleményükben jelezték, hogy "a játékvezető kirívóan helytelen döntése kárt okozott a sport tisztességének, becsületének", és ezért kérik a FIFA-tól az újrajátszást.
"Régóta benne van már a pakliban a változás, egy ilyen extrém eset pedig elindíthatja a lavinát. Csakhogy én mindig is azt mondtam, hogy nem feltétlenül a videóbíró a jó megoldás, vagyis nem feltétlenül úgy, ahogy azt sokan gondolják" – fejtette ki véleményét Puhl.

A magyar exjátékvezető szerint megoldás lehetne, ha az egyébként is rádiókapcsolatban álló játékvezetői csapathoz csatlakozna még egy ellenőr, aki mondjuk egy monitor előtt ülne, és azonnal érthesíthetné a játékvezetőt a hasonló esetekben – ez tehát nem a tengerentúli sportoknál megszokott, vontatott, mérkőzéstördelő variáció lenne, hanem egy sokkal dinamikusabb, gördülékenyebb megoldás.

Videó, bíró, de hogy?

„Az, ami amerikában működik, nálunk nem biztos, hogy műküdne. Egy ilyen megoldás azonban – ami a tegnapi francia-ír teljesen egyértelmű esetét is megoldhatta volna – megfontolandó” – mondta az 1994-es világbajnoki döntő bírája a HírExtrának.



„Elképzelhetetlennek tartom, hogy ez a játékvezető ott legyen a világbajnokságon. Sokkal komolyabb indulatok vannak már most is, és még milyenek lesznek, mintsem hogy megkockáztassanak az illetékesek Hansson szerepeltetését” – tette még hozzá Puhl.

A vébé tehát nagy valószínűséggel Martin Hannson és az írek nélkül, de a francia válogatottal kerül megrendezésre.

Nem az írek és még csak nem is a franciák hibájából...
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

tramcrash
2009. november 24. 11:30
Az a baj hogy nem lesznek következmények:(
Amíg ez a mostani társaság irányítja a labdarúgást biztos nem.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását