2024. május 4. - Mónika, Flórián

Palin országjáráson

Országjáró körútra indul a jövő héten Sarah Palin volt amerikai alelnökjelölt november 17-én megjelenő memoárkötetével. A kérdés, hogy rekord idő alatt megszületett visszaemlékezéseit akarja népszerűsíteni, vagy már a 2012-es választásokra készülve kampányol.
2009. november 16. hétfő 07:18 - HírExtra
A Külön úton: egy amerikai élet című 400 oldalas könyvet Lynn Vincent írói segédletével vetette papírra Palin alig két hónap alatt, miután jócskán mandátumának lejárta előtt lemondott alaszkai kormányzói posztjáról.

Mivel népszerűsége mit sem csökkent, a lemondást sokan úgy értékelték, hogy a 45 éves politikus, aki az előző elnökválasztáson lépett elő az ismeretlenségből, már a 2012-es választásokra készül.

A Harper Collinsnál másfél millió példányban megjelenő könyv kampánykörútja Michigant, Indianát, Ohiót, Pennsylvaniát, New Yorkot, Észak-Karolinát, Alabamát és Floridát érinti, elemzők szerint csupa olyan helyszínt, amely még jól jöhet az elkövetkező választások szempontjából.

"Michiganből kiindulva a Külön úton-túra annyi helyszínt foglal magában az országban, amennyit csak lehet. Elhatároztam, hogy olyan városokban is megállok, amelyek nem nagyon tartoznak bele egy tipikus könyvbemutató körútba" - jegyezte fel Palin a héten saját Facebook-oldalán.

A tervek szerint a körút első hetében az Egyesült Államok keleti partját járja be, majd a hálaadást követően indul Nyugatra.

"Nem hiszem, hogy bárki tudná, vajon indul-e az elnökválasztáson, önmagát is beleértve, ugyanakkor hatalmas követőtábora van az országban, s biztos vagyok benne, hogy a könyve, valamint a könyv-túra kidomborítja a kiválóságát" - jelentette ki Charlie Black republikánus kampányszakértő.

Whit Ayres republikánus közvélemény-kutató szintén arról beszélt, hogy a könyvpromóciós túra megfelelő arra, ha "országosan is láthatóvá akarja tenni magát", s ezzel javítja 2012-es esélyeit.

A könyvkampány egyúttal arra is alkalmas, hogy Palin tiszta lapot nyisson, miután, mint mondta, belefáradt az ellene irányuló támadásokba, és lemondott az alaszkai kormányzóságról.

A CNN októberben közzétett közvélemény-kutatása szerint tízből több mint hét amerikai nem tartja alkalmasnak Palint az elnöki posztra. A republikánusokat megosztotta a kérdés: 52 százalékuk gondolta úgy, hogy alkalmas, 47 százalékuk pedig azt, hogy nem.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását