2024. június 18. - Arnold, Levente

Slota egyhavi fizetés levonást kap

Elveszíti egyhavi képviselői fizetését és összes juttatását Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt elnöke, mert októberben igazolatlanul hiányzott a parlament emberi jogi bizottságának üléseiről - jelentette be szerdán Berényi József, a bizottság elnöke.
2009. november 11. szerda 16:40 - HírExtra
Berényi szerint Viktor Stromcek kancellárnak teljesítenie kell a döntést, és Slotának nincs lehetősége ezt megfellebbezni. A bizottsági elnök megjegyezte, hogy Slotát már írásban tájékoztatta lépéséről. A szabályok szerint - fejtette ki Berényi - ha egy képviselő egy hónapon belül legalább négy tanácskozási napon igazolatlanul hiányzik a plénum, illetve a bizottság üléséről, elveszíti jogosultságát fizetésére, illetve a különféle juttatásokra.

"Levélben közöltem a Nemzeti Tanács kancellárjával, hogy az alkotmányos tényezők fizetését szabályozó törvény és a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsának ügyrendje alapján Ján Slota képviselő elveszítette jogosultságát egyhavi fizetésére az összes juttatással együtt" - fogalmazott a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) képviselője pozsonyi sajtóértekezletén.

Arra a kérdésre, hogy miért csak most lépett, amikor régóta közismert, hogy Slota sosem jár a bizottsági ülésekre, Berényi elmondta: csak július óta vezeti az emberi jogi bizottságot, s október volt az első olyan hónap, amikor a testület többször is ülésezett. Slotát viszont még sosem látta a bizottság ülésein.

Azzal kapcsolatban, hogy Vladimír Meciar, a Néppárt-Demokratikus Szlovákiáért Mozgalom elnöke ugyancsak gyakran hiányzik a parlamentből, Berényi azt mondta: az általa vezetett bizottság októberben öt esetben ülésezett. Meciar két ülésen megjelent, háromszor hiányzott, de azt mindig szabályszerűen megindokolta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását