2024. május 2. - Zsigmond

Helikopterrel keresik a magyarokat

A kínai hadsereg Szecsuan tartományi illetékesei döntést hoztak az eltűnt magyar hegymászók helikopteres kutatásáról, de a kutatás fejleményeiről nem rendelkezik friss információval a pekingi magyar külképviselet - közölte Sárközy Péter főkonzul.
2009. november 8. vasárnap 20:01 - HírExtra
A hétvégén semmiféle érdemi jelentés nem érkezett a tartományi székhelyről Csengtuból, sem a négy magyar hegymászó eltűnésének valószínűsített helyszínéről, a keresésükre indított csoporttól, vagy a mentők hegy-közeli központjából.

Sárközy Péter sajnálattal állapította meg, hogy a folyamatosan érdeklődő, kétségbeesett hozzátartozóknak nem tud felvilágosítást nyújtani. A főkonzulátus ugyanis képtelen kapcsolatba lépni az illetékesekkel, a korábban megígért rendszeres fax-tájékoztatás pedig nem érkezik meg a magyar külképviseletre. "Még azt sem tudjuk, hogy a kiadott parancsot követően megkísérelték-e helikopteres kutatást" - jegyezte meg a főkonzul.

A négy magyar hegymászónak, akik egy eddig meg nem hódított csúcsra szerettek volna feljutni, október 31-ig kellett volna visszaérkeznie Csengtuba. Hivatalos keresésük csak ezt követően kezdődött meg.

Korábban arról érkezett jelentés, hogy a tibeti hegyi mentők már 5000 méterre jutottak azon a - Himalája keleti térségében lévő - sziklás hegyen, ahol a magyarok holmiját megtalálták, de a hóesés, illetve a leesett hó miatt nem jutottak eredményre. Helikopter bevetését akkor a kínai hatóságok, szintén az időjárási viszonyokra hivatkozva, nem tartották lehetségesnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását