2024. június 14. - Vazul

Médiatörvényt sértenek és jó erkölcsbe ütköznek

A médiatörvény megsértése mellett a jó erkölcs sérelmének megállapítását is kéri a Magyar Televízió (MTV) Közalapítvány kuratóriumi elnöksége a köztévé azon három szerződése kapcsán, amelyek miatt semmisségi pert indít - értesült testületi forrásból az MTI.
2009. november 6. péntek 11:37 - HírExtra
A Társulat című műsor szerződései közül négy esetben a jó erkölcs, kettőben törvény sérelmének megállapítását kérik. Az Örökös esetében két szerződés kapcsán a jó erkölcs megsértését, egynél törvénysértés megállapítását kérik, míg a Csináljuk a fesztivált című produkciónál hét-kettő ez az arány - közölték a három irat alapján, amelyek szerint az MTV mellett a műsorok gyártóit is bíróság elé citálják. A rádiózásról és televíziózásról szóló törvény értelmében a kuratórium elnökségével kell jóváhagyatni a 300 millió forintosnál nagyobb értékre szóló szerződéseket, s noha a perelt kontraktusok egyenként nem lépik túl ezt a határt, a testület szerint "tartalmilag egy egységet alkotnak", így egybe kellett volna ezeket számítani. Az információ szerint a jó erkölcs sérelmét arra alapozzák: a háromszázmilliós korlát megkerülését szolgálta, hogy néha pár napos eltéréssel kötöttek ugyanabban a tárgyban szerződéseket. Az MTI úgy tudja, mindhárom esetben kérik a bíróságot, hogy kötelezze a köztévét és szerződő partnerét arra: készítsenek és nyújtsanak be "tételes és mindenre kiterjedő pénzügyi elszámolást" és azt "haladéktalanul" mutassák be a kuratórium elnökségének, hogy az dönthessen az "esetleges további jogi lépésekről". Szerdán döntött úgy egyhangú szavazással a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnöksége, hogy polgári peres eljárásban kéri, nyilvánítsák semmisnek a másfél éve vitatott szerződéseket. Több tag tájékoztatása szerint nem kapott többséget az az indítvány, hogy büntetőeljárást kezdeményezzenek az ügyben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását