2024. szeptember 21. - Máté, Mirella

Túl van az ország a válság legfőbb kockázatain?

A válság legsúlyosabb kockázatain már túljutottunk - nyilatkozta a CNBC "Squawk Box" című üzleti hírműsorának Bajnai Gordon magyar kormányfő szerdán, aki kérdésekre válaszolva ugyanakkor úgy vélte, hogy a globális, az európai vagy a magyar válságnak addig nincs vége, amíg a munkanélküliség nem kezd csökkenni.
2009. november 4. szerda 18:42 - HírExtra
Mint mondta, Magyarországon legalább fél évbe telik még mire fordulat érhető el ezen a téren. Ezzel együtt úgy vélekedett, hogy mivel a magyar hazai össztermék (GDP) 80 százaléka export útján realizálódik, ha a kulcspiacok - mint Németország, Franciaország, Olaszország - a vártnál előbb indulnak növekedésnek, akkor Magyarország is előbb lábalhat ki a válságból.

Hangsúlyozta egyúttal, hogy a jövő évre előirányzott, a GDP százalékában mért 3,8 százalékos államháztartási hiánycéllal - az átlagos európai 7,3 százalékra tekintettel - Magyarország egyike lesz a leginkább megfontolt költségvetési politikát folytató országoknak Európában.

A bankrendszerről szólva Bajnai Gordon elmondta: számos korlátozást és változtatást vezettek be a bankszektorban és a bankfelügyeletben, de a leginkább egészséges politika e tekintetben a gazdasági alapok szilárdan tartása és ebből fakadóan a magyar fizetőeszköz stabilitásának megőrzése. Hangsúlyozta, hogy a forint az elmúlt hat hónapban 10 százalékot javult (az euróhoz képest), Magyarország erős gazdaságpolitikát folytat és visszanyerte a befektetők bizalmát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását