2024. május 14. - Bonifác

Fidesz: Megbukott az áthidaló hitel konstrukció

Megbukott a kormány lakáshiteleseknek nyújtott áthidalóhitel- konstrukciója, ezt a kormány is beismerte - közölte Mádi László fideszes országgyűlési képviselő pénteken az MTI-vel.
2009. október 30. péntek 10:33 - HírExtra
A közlemény szerint a kormány beismerte, hogy "az a törvényjavaslat, amelyet két menetben áterőltetett a parlamenten, melyben a lakáshiteleseknek nyújtandó áthidaló kölcsönnel kívánta enyhíteni a sokszázezer bajba jutott magyar család helyzetét, alkalmatlan a cél elérésére".
A kormány bevallása szerint eddig csupán 300-an használták ki az átmeneti állami segítségnyújtást. Ezzel igazolta, hogy a Fidesz korábbi aggodalma megalapozott volt, s immár több mint 1 év telt el azóta, hogy a kormány "tétlenül nézi a lakáshitelesek vergődését. Érdemi megoldásra és nem kommunikációs trükkökre lenne azonban szükség" - olvasható a közleményben.

A pénzügyminiszter szerdán jelentette be, hogy a kormány könnyíteni kívánja a "lakásmentő" konstrukció feltételeit.

Oszkó Péter a kormányszóvivői tájékoztatón elmondta: a jelenlegi szabályozás szerint a munkájukat a válság miatt önhibájukon kívül elvesztő, vagy továbbra is munkában álló, de lényegesen rosszabb jövedelmi viszonyok között élők számára az állam - a megnehezült törlesztést segítendő - garanciát nyújt a bankjától felvett áthidaló kölcsönhöz, ezzel segítve az átütemezést.

A lakásmentő konstrukcióban eddig kevesebben igényeltek segítséget, mint a kormány szerette volna. Annak érdekében, hogy minden rászoruló adós igénybe vehesse a konstrukciót, olyan technikai változások kerülnek a szabályozásba, amelyek könnyíthetik az alkalmazását. Így például a jövőben nemcsak a munkáltatói felmondás következtében, hanem a közös megegyezéssel munkanélkülivé váltak számára is elérhető lesz a konstrukció - közölte a tárcavezető.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását