2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Nemzetközi könyvvásár

November 5. és 7. között tizenötödik alkalommal rendezik meg a Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásárt; az esemény kapcsán Király Istvánnal, a szervező Romániai Magyar Könyves Céh igazgatójával közölt szerdai számában interjút a Népújság című helyi napilap.
2009. október 21. szerda 11:52 - HírExtra
A marosvásárhelyi Nemzeti Színházban várhatóan a korábbi éveknél több, rekordszámú kiállító mutatja majd meg könyvtermését, rácáfolva a nemzetközi gazdasági és pénzügyi válság miatti várakozásokra.

Király István szerint a nagy érdeklődés egyrészt azt bizonyítja, hogy Marosvásárhelyen továbbra is szükség van a háromnapos könyvünnepre, másrészt a komoly részvételi szándék a könyvforgalom általános visszaesésével is magyarázható. A kiadóknak és kereskedőknek egyre nehezebbé válik értékesíteni a könyveket, így - a marosvásárhelyi olvasók jó hírére alapozva - az erdélyi városban próbálnak szerencsét.

Az idei vásárra 38 kiadót és könyvkereskedő céget várnak, köztük tízet Magyarországról. Az "újoncok" között szerepel a Kolozsvári Egyetemi Kiadó, és első ízben vesz részt a vásáron a marosvásárhelyi Flinstones, illetve a Pontfix és a magyarországi Pont Kiadó romániai képviselete is.

Tavaly óta díszvendége is van a Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásárnak. Az idei meghívott Kányádi Sándor, költő, író, műfordító, aki november 6-án pénteken a színház nagytermében a Kaláka együttessel közösen lép a vásárlátogatók elé.

Az idei könyvvásáron is díjazzák a szép könyveket, négy - gyerekkönyv, album és szépirodalom, illetve egyéb - kategóriában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását