2024. május 29. - Magdolna

Blazevic a franciákat szerette volna

Miroslav Blazevic, Bosznia-Hercegovina labdarúgó-válogatottjának szövetségi kapitánya sajnálja, hogy a jövő évi világbajnokság európai pótselejtezőjében elkerülik a franciákat.
2009. október 20. kedd 08:11 - HírExtra
A 74 éves horvát szakvezető az 1998-as világbajnokság elődöntőjében hazája válogatottjával elszenvedett 2-1-es vereség miatt szeretett volna - ezúttal - elégtételt venni.
"Balszerencse, hogy nem a franciákat kaptuk. Sajnálom, mert szerettem volna bosszút állni 1998-ért, még ha ezt a kifejezést nem is nagyon szeretem - fogalmazott a tréner a hétfői sorsolást követően. - Leendő ellenfelünk, a portugál válogatott tiszteletet érdemel, de eredményességben nem mérhető a világ- és Európa-bajnok franciákhoz" - tette még hozzá.
Blazevic úgy véli, hogy a francia alakulat "látványosabb", mint a portugál, csak éppen az utóbbi időben adós maradt a jó játékkal.

"Amikor a szerbek a franciák előtt végeztek a selejtezőben, azt gondoltam, miért ne játszhatnánk velük. Már csak azért is, mert szerintem mi erősebbek vagyunk a szerbeknél. Remélem, Dél-Afrikában azért majd összecsaphatunk a franciákkal."

Az európai pótselejtezőben Írország-Franciaország, Portugália - Bosznia-Hercegovina, Görögország-Ukrajna és Oroszország-Szlovénia párharcra kerül sor. Az elöl álló csapatok a pályaválasztók. Az első mérkőzéseket november 14-én, a visszavágókat november 18-án rendezik. A győztesek utazhatnak a világbajnokságra.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását